Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - zomer 2015         deel 5        gastenboek

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 6,
 

Aangekomen op Särna Camping.

De Stadjan

 
Op Särna Camping

Normaal is het altijd vrij rustig op deze camping, maar nu was het er erg druk. Er was juist op deze dag een 'dorpsfeest', met oude auto's, allerlei kraampjes met eten en snuisterijen. Daar kwam blijkbaar de hele omgeving op af.
We hebben ook even over de markt gelopen, maar veel is, net als in Nederland, hetzelfde.  Bovendien zouden de hamburger en andere eettentjes in nederland de toets van de keuringsdienst niet kunnen doorstaan. Het nodigde in ieder geval niet uit om iets van eten te kopen.
Alleen de souvenirs waren natuurlijk anders. En daarvan hebben we een bordje meegenomen voor thuis op de deur van het toilet.

Na één nachtje de pootjes weer opgedraaid en doorgereden, naar onze favoriet in Zweden, Camping Skogsgarden in Mårbacken (Vármland). Tot onze blijdschap konden we ook nog weer op onze favoriete plaats daar staan. Hier nog even een weekje relaxen voordat we weer naar huis gaan.
We troffen hier - na 3 jaar - ook weer oude bekenden aan. Toch leuk dat er meer zijn die steeds weer hierheen trekken.

Foto Skogsgarden nog plaatsen

Inmiddels weer enkele rondritjes gemaakt; eerst via Lysvik en daar het achterland in. Dat deden we jaren terug met de kinderen. Destijds reden we langs een huisje waar een aparte brievenbus stond in de vorm van een oud, krom mannetje. Die stond er nu nog steeds. Grappig.

Foto postbus nog plaatsen

Ook weer een tocht door de bossen gemaakt (met de auto) via Gräsmarksgård en langs een omweg weer terug naar de camping. Wat aan het begin van de vakantie opviel was de massale explosie van Lupinen. Die zijn inmiddels grotendeesl uitgebloeid. Nu zijn het de Wilgenroosjes en de
gevlekte Orchis die de boventoon voeren. Nog nooit eerder zoveel Orchissen gezien. Prachtig.
Verder waren er dit jaar enorm veel bosbessen. Omdat ik die elk jaar meeneem en er thuis wijn van maak, heb ik er dus maar weer wat meegenomen. Jammer dat de diepvriesruimte in de caravan beperkt is, dus heel veel kan ik er nooit meenemen. Enkele jaren opsparen en dan wijn maken. Meestal doe ik er dan ook nog wat smultron bij. Die groeien hier ook massaal.

 

    

Gevlekte Orchis

     

Gewone Brunel

Voor de tweede keer in deze vakantie zocht een soortgenoot onze auto op. Bij de VVV te Torsby:

Zoek de verschillen . . .

Bij de winkel (Coop) zagen we nog een mooi exemplaar staan. Je ziet hier trouwens heel veel van die grote amerikanen. En allemaal mooi onderhouden. Schitterend.

   

 

 

deel 6