Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - zomer 2015         deel 3        gastenboek

  deel 1, deel 2, deel 4, deel 5, deel 6,
 

Omdat de weersvooruitzichten voor noord Noorwegen wisselvallig en koud zijn, hebben we toch maar besloten door te steken naar Zweden en daar nog weer eens wat onbekende routes te gaan ontdekken. (en de zon op te zoeken)
's Morgens bij het opstaan regende het en zag de berg (en de hele omgeving) er zo uit:


De vooruitzichten in Noorwegen zijn ook nog niet al te best, dus we vertrekken maar (weer) naar Zweden met zijn landklimaat.

Enkele plaatjes aan de weg 73 in Noorwegen op weg naar de grens met Zweden.

Dit is een mooie route: van de E6 bij Trofors via weg 73 naar Zweden. Uiteindelijk kom je dan in Zweden weer op de E12 (Blå Vägen). Deze weg zijn we gevolgd tot voorbij Storuman, waar je weg 45 kruist.
De E12 loopt van Mo i Rana in Noorwegen tot aan Umeå aan de Zweedse oostkust.
Een prachtige route, alleen mochten er wel wat meer picknick plaatsen zijn. Die zijn er op deze route echt te weinig.


Maar we hebben er toch wel één gevonden.Leuk detail: in de open hut ligt een voorraadje hout om te stoken. Zweedse gastvrijheid.☺

Ongeveer 40 km. na Storuman op de E12 zijn we gestopt op Camping te Askilje. Een kleine camping, waar helaas te weinig werk van is gemaakt. leuke plek, maar niets te beleven. Mooi aan een meer, maar het steigertje ontbreekt en er staan veel te veel bomen op de camping. Bovendien niet erg goedkoop (SEK 250), maar het sanitair is prima in orde.


Op camping Askilje


Prachtige zonsondergang op Askilje 

Omdat deze camping ons te rustig en saai was, zijn we de volgende dag maar doorgereden. De volgende camping op het lijstje was Camping Ansia in Lycksele. Nou, we zijn bij de ingang maar omgedraaid, want dat is geen camping voor ons. Te groot, te massaal. Voor de liefhebbers, maar niet voor ons. Op naar de volgende (100 km verder).

Dat was een juiste beslissing. We kwamen op camping Åsele in de gelijknamige plaats, nabij de kruising van weg 92 en weg 90.

Een mooie camping met Nederlandse eigenaars, al wisten we dat niet van te voren. Er is helaas op deze camping veel achterstallig onderhoud. Nog veel te doen dus. Hopelijk gaan ze daar snel mee aan de slag.
Sanitair wel schoon, maar verouderd en nodig aan vervanging en reparatie toe (kapotte deuren, deurkrukken, etc.), zoals ook het watertappunt. Wel heel mooie plaatsen aan het water (Ångermanälven). Maar ook hier (nog) geen steiger. Prijs redelijk (SEK 200)


Enkele plaatjes op Åsele camping.

 

 

Deel 4