Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - zomer 2015         deel 4        gastenboek


Week 4. We gaan weer een stukje naar het zuiden. Kijken waar we terecht komen.

We zijn nu terecht gekomen op de Hammarstrand camping in het gelijknamige dorp. Wat is de omgeving hier mooi. We hebben nu al besloten om in een volgende vakantie ook zeker dit gebied wat uitgebreider te gaan bekijken. Prachtig landschap, wat hogere heuvels, mooie huizen, mooie dorpjes, goede wegen. Er moeten ook veel elanden zitten.

Gewoon bij Östersund naar het oosten gaan op weg 87 en doorrijden tot aan Hammarstrand.

De camping: Vriendelijke eigenaar/beheerder, keurig sanitair. Een terras lager ligt een gemeente zwembad, waar ook de campinggasten gebruik van kunnen maken. Vanaf de camping kijk je over het zwembad en de rivier naar de bergen aan de overkant. Heel mooie plaats.
Hier komen we vast nog wel eens terug. (SEK 225)


Onderweg naar Hammarstrand op weg 87
Let op de vaasjes op de tafels. Zoiets is in Nederland ondenkbaar.


Op camping Hammarstrand; caravan wel goed op de handrem zetten, want het terrein loopt iets af.

Onderweg hierheen zijn onze verdere plannen al weer 3 keer gewijzigd. We wilden eerst nog weer door naar Noorwegen (jaja), maar het weer blijft daar slecht (te koud). Omdat we niet te snel naar het zuiden willen en nog wat rendieren willen zien besloten we om nog weer even wat westelijker te gaan en wel naar Hedeviken, met uitzicht op de Sönfjället.

Deze camping is in 2010 overgenomen door een jong Zweeds stel. De camping is keurig onderhouden, voorzien van alle gemakken (ook goed wifi) en niet te duur (SEK 200). Je kunt hier vissen en mooie boottochtjes maken. En natuurlijk volop genieten van de mooie natuur. De berg beklimmen is ook goed te doen.

 

Op Sonfjällcamping te Hedeviken

We hebben ook nog een uitstapje gemaakt naar de Flatruet, dat is de hoogst berijdbare openbare weg in Zweden. Bovenaan bedraagt de hoogte ongeveer 1000 meter. Het is daar dan ook wel enkele graden kouder (brrr). Maar je hebt wel een prachtig uitzicht rondom.

 
 

 deel 5