Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - reis zomer 2013        deel 1        gastenboek

 deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 deel 6 
 

We reizen met bovenstaande combinatie: Subaru Forester 2.0 met Elddis Force 450/2

27-06-2013
Vandaag zijn we vertrokken. De eerste dagen is de route gepland richting Zuid-Zweden (Skåne). Met 1 of 2 stops onderweg; dat zien we nog wel.
We willen daar even gedag zeggen bij JanWillem & Ingrid, de oude eigenaars van camping Skogsgarden in Mårbacken. Omdat we daar vanaf ± 2000 elk jaar kwamen is er toch wel een band gegroeid. Dus we maken even een omweggetje.
De oversteek door Denemarken en naar Zweden maken we via de beide bruggen. We zijn dus niet afhankelijk van vaste tijden met de boot. 
Bovendien hebben we een abonnement op de bruggen, waardoor bij nadering van de slagboom, deze automatisch omhoog gaat. Geen gedoe meer met pasjes die weigeren, etc.
Dat rijdt lekker ontspannen.

Van Assen naar Huaröd, plm. 920 km
Van Nederland naar Huaröd

We zijn vandaag doorgereden (wel met de nodige tussenstops) tot aan een parkeerplaats langs de weg E20 in de buurt van Sorø, op Sjaelland in Denemarken. Daar hebben we de nacht doorgebracht. Onderweg veel regen gehad en temperaturen rond de 11 graden. Totaal plm. 725 km. 

                                                                                                  

Op de parkeerplaats bij Sorø; 's avonds helemaal vol (hoofdzakelijk vrachtwagens ) en 's morgens leeg.

 

28-06-2013
Na een prima nachtrust zijn we vanmorgen, met een zonnetje, om plm. 10:00 uur vertrokken voor de laatste etappe van 185 km. naar Zweden. Daar zijn we rond 13:00 aangekomen. We konden overal goed doorrijden en hadden geen last van drukte op de wegen.
We hebben onze vrienden JanWillem en Ingrid weer eens ontmoet na 2 jaar. Ook de kinderen hebben we allemaal weer even gezien. Nu in hun nieuwe woonstee in Huaröd.

De woning, bijgebouwen en ons plekje op het erf.

     

Ook de paarden hebben het hier goed naar hun zin. Zoveel ruimte hadden ze niet in Mårbacken. 

We zijn vanmiddag ook nog even op de camping in Landön geweest. Gewoon om even te kijken hoe het daar nu is. Het was tenslotte al weer 13 jaar geleden. We kwamen er achter, dat er sinds 3 jaar een nieuwe eigenaar op zit.
Er was wel wat aan het terrein veranderd; de steiger was verplaatst naar het uiteinde van de camping en langs het water kon/mocht je niet meer staan.  Wel iets minder aantrekkelijk nu.

Het was vandaag 18 graden en zonnig. Al een stuk beter dus dan gisteren.

 

29-06-2013

Van Huaröd naar Mullsjö - 275 km
van Huaröd naar Mullsjö
Vandaag zijn we om plm. 10:30 vertrokken uit Huaröd. JanWillem en Ingrid moesten allebei werken en wij hadden toch gepland om deze dag weer verder te reizen.
Met redelijk wat buien onderweg zijn we half de middag aangekomen op de camping in Mullsjö. Hier waren we ongeveer 20 jaar geleden ook met de kinderen. Alles zag er nog redelijk bekend uit; weinig veranderd. We staan ongeveer op dezelfde plek als 20 jaar geleden; toen met de tent en nu met de caravan.

 
 
Wandelingetje rondom de camping                                                            Het boothuis was er ook nog

                                                     Ons plekje op Mullsjö camping.                                                              

We willen hier blijven tot maandag; even lekker uitrusten na bijna 2,5 dag reizen. Ze hebben hier geen internet, dus dat moet maar even wachten tot volgende week.

30-06-2013
Vandaag een heerlijk rustige dag gehad. Geen uitstapjes, gewoon lekker niks doen; alleen af en toe even een korte wandeling om de camping heen, om de benen te strekken :-)


 
 
 
 

 

Deel 2