Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - reis zomer 2013         deel 5        gastenboek

 deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 deel 6 
 

13-07-2013 en 14-07-2013

Enkele dagen gebleven op de camping te Tandsjöborg.; lekker rustig aan gedaan.

 
Ons plekje op de camping.

 
Aan de overkant van het meer loopt nog een spoor, waar 2x per dag een boemeltje rijdt. Van Östersund naar Mora en terug.

Er staat ook een oud stationsgebouw, een klein perronnetje met een echte dienstregeling en een oude watertoren uit het stoom tijdperk.

   
Perronnetje     -        Dit vliegtuig landde vlak voor de camping en ging de volgende dag weer weg.    -     Mooie kever op de stoel

15-07-2013 Vanmorgen zijn we weer vertrokken. We hadden een camping uitgezocht bij Öje, langs de E45. Daar in de buurt bleek dat we vanaf de E45 nog plm. 17 km. bosinwaarts moesten rijden om bij de camping te komen. Daar hadden we geen zin in.
Al verder rijdende besloten we om dan maar door te rijden naar Mårbacken; daar wilden we toch in de loop van de week naar toe. Zodoende zitten we nu dus in Mårbacken, op camping Skogsgarden. 

Omdat we toch niet verder naar het noorden wilden vanwege het weer daar, hebben we tevens besloten de vakantie met een week te verkorten. We gaan dus wat eerder naar huis dan gepland.

16-07-2013
Vanaf vandaag nog een aantal lekker rustige dagen door te brengen op camping Skogsgarden in een mooi, zonnig Värmland.

'Ons' uilskuiken was er nog en verder nog een leuke auto gezien:

  

17-07-2013
We hebben vandaag een grote Loppis (Jätteloppis) bezocht in Stöpafors (Sunne)
Wat enorm veel spulletjes en vooral kwalitatief mooi spul. Natuurlijk hebben we de verleiding niet kunnen weerstaan. Zie hier:


Mooi glaswerk

Als rechtgeaard boekhouder kun je zo'n vooroorlogs snoepje toch niet laten staan.
   
Zomaar, tijdens een rondritje


Deel 6