Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - reis zomer 2013         deel 4        gastenboek


09-07-2013
Vandaag alvast aanstalten gemaakt om morgen verder te gaan. Luifel opgeruimd, boot uit het water gehaald. Die blijft hier achter op de camping; op terugreis nemen we die weer mee.


Uilskuiken !


10-07-2013


Geel - Route van Mårbacken naar Särna, 231 km.

Vanmorgen vertrokken uit Mårbacken.
Nog steeds mooi weer; we waren, na een voorspoedige reis, omstreeks 15:00 in Särna. Volgens ons geheugen zijn we hier nu voor minstens de 5e keer. Het is nog steeds een mooi plekje. Eerst maar even wat boodschappen gedaan, souvenier-winkeltje bezocht en daarna lekker in de zon zitten.


   
                              Op de camping in Särna                                                                                           De Stadjan, ooit beklommen in 2003
 
De oude kerk (l) en de nieuwe (r); ook de 'nieuwe'  is al ruim 100 jaar oud!
   
Uitzicht op de berg Stadjan                                                                                  Bij avond . . .

11-07-2013


Geel - Route Särna naar Funäsdalen, 123 km

Vandaag een mooie rit gemaakt naar Funäsdalen. Van Särna via de weg 311; een heel mooie route, waar je niet hard kunt rijden met de caravan. De kwaliteit van de weg is niet al te best, maar de omgeving daarentegen geweldig. Op deze route kom je ook altijd rendieren tegen; zo ook nu weer. We hebben ze wel op de film staan, maar we hebben helaas (nog) geen foto's kunnen maken. Daarvoor moet je stilstaan en dat kan/mag niet overal.
Nadat we de caravan op de camping hadden geplaatst, zijn we weer eens de hoogste weg op geweest, de Flatruet. Bijna op 1000 mtr. hoogte was het best fris. Stevige wind en 11 graden.

 
Op de camping in Funäsdalen

We hadden al 2 jaar een steen in huis liggen om bij het monument op deze hoogte te plaatsen; dat is dus nu gebeurd.
Veel mensen laten hier een steen achter met naam en\of berichtje. 2 jaar geleden hebben we van deze plek een steen meegenomen naar huis en die beplakt/geverfd en deze ligt dus nu weer ongeveer op zijn oude plaats.

 
We hebben weer een steen achtergelaten op de Flatruet.

Overzicht van het oostelijk deel van de Flatruet; een grote hoogvlakte op ±1000 meter hoogte met een diameter van wel 30 km.
Rondom bergen en je kan heel ver kijken. Wel koud !!

Omdat de weersvooruitzichten voor de komende tijd niet al te best zijn voor de noordelijke helft van Scandinavië, hebben we maar besloten onze plannen te wijzigen. Dan maar geen poolcirkel deze keer. We gaan langzaam maar wat zakken door Zweden; nog wat oude plekjes opzoeken.
Morgen gaan we eerst naar Camping Tandsjö, langs weg 45, plm. 60 km. ten N. van Orsa.

12-07-2013
Vandaag dus weer wat naar het zuiden verkast. We zitten nu op een mooie camping in Tandsjöborg langs weg E45. We deden onderweg in Hede even wat boodschappen bij de ICA en hebben ook nog even langs de weg gegeten tussen de middag op een mooi plekje.

   
Picknickplaats ongeveer 15 km. ten N. van Tandsjöborg aan de E45


Rood - Route van Funäsdal naar Tandsjöborg, 193 km.

We blijven hier in ieder geval het weekend over. Eens kijken of we hier in de buurt nog wat mooie tripjes kunnen maken.

>        
                        

 
Deel 5