Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - reis zomer 2013         deel 2        gastenboek

 deel 1, deel 3, deel 4, deel 5 deel 6
 

 

01-07-2013

Van Mullsjö naar Mårbacken -  330 km
Van Mullsjö naar Mårbacken - 330 km


Vandaag zijn we vertrokken richting Mårbacken. Ondanks dat JanWillem en Ingrid niet meer hier wonen, zijn we toch wel benieuwd hoe de camping (Skogsgarden) er voorstaat. Hopelijk is er niet te veel veranderd.
Vanmiddag rond 15:00 uur hier aangekomen. Alles (het meeste) zag er nog precies hetzelfde uit; wel wat minder rommelig als we gewend waren. Er was duidelijk opgeruimd.
Even aangemeld en kennis gemaakt met de nieuwe 'eigenaars'/ beheerders. Hopelijk gaat het 'klikken'.

Gelukkig was onze oude plek nog vrij, dus hebben we de caravan daar maar weer neergezet; alsof het niet 2 jaar geleden was. Hier blijven we eerst weer even. Wat bekende plekjes opzoeken, Loppissen*) bezoeken, varen, wandelen, etc.

 
Gelukkig weer op onze oude, vertrouwde plaats.

02-07-2013
Vandaag eerst maar even wat boodschappen gedaan bij de ICA in Torsby. Het lijkt een beetje wisselvallig te blijven vandaag. Maar even afwachten.
Verder vanmiddag weer even bij enkele bekende Loppissen geweest. Bij de eerste weer wat 'prullaria' meegenomen. De tweede was niet veel soeps meer; deze verkoopt nu hoofdzakelijk nieuwe spullen. Voor ons niet meer interessant.
Natuurlijk ook weer de boot te water gelaten en even een proefrondje gevaren. Binnenkort maar weer eens even op een avond bij de bevers op bezoek.

03-07-2013
Vanmorgen weer eens een kijkje genomen bij de stuw in de rivier de Rottnan. Ook 
hier was duidelijk te zien, dat het waterpeil, op verzoek van veel aanwonenden, enige tijd geleden met plm 75 cm. was verlaagd. Dit om o.a. de muggenstand wat terug te brengen. Er stonden teveel stukjes grasland net onder water, wat zorgde voor een broedplaats voor muggenlarven. Muggen zijn er momenteel bijna niet. Of dat hiervan komt? Zou kunnen.
       
De stuw bij Gräsmark

                                           
  
Lupinen in volle bloei. De meesten waren echter al uitgebloeid.        Vanmiddag ook nog even met de boot op stap geweest; je kunt hier eindeloos varen.


04-07-2013
Vandaag was het een beetje sombere dag wat het weer betreft. Omdat we benieuwd waren of de route van hieruit door Noorwegen (E16 - voorheen weg 239- en vervolgens in Noorwegen weg 202) nog steeds zo slecht was (met name weg 202) besloten we maar eens die kant op te rijden. Uiteindelijk resulteerde dit in een rondrit van plm. 200 km door Noorwegen heen en door Zweden terug. De conclusie was, dat we deze route nog steeds niet wilden gebruiken voor de combinatie met de caravan. Veel te veel slechte stukken in de weg, onverwachte hobbels, etc. We willen graag dat de caravan nog wat langer meegaat.
Op de weg tussen Östmark en Lekvattnet zagen we nog een vos op de weg. Hij bleef er even staan kijken, net als wij. Dus dat was wel leuk.

*) Loppis is 2e hands verkoop / garage sale


Deel 3