VESTERĹLEN - reis 2007    deel 5       gastenboek

Reisverslagen deel 1, deel 2, deel 3, deel 4


18 juli
- Vandaag helaas weer een dag met veel regen. In de middag een periode redelijk weer. We zijn maar weer eens aan het rondrijden geweest. We bezochten de Hembygsgard in Lekvattnet.


Hembygsgard te Lekvattnet

Daarna zijn we via een omweg over zgn. grüswegen teruggereden naar de camping. Zo'n ritje via grüswegen is best aardig alleen is een goede gedetailleerde kaart wel handig, ander heb je geen idee waar je zit. Gelukkig hebben wij zo'n kaart. Verkrijgbaar op de camping.

.

19 juli - Vandaag begon met wat regen, maar later op de dag klaarde het wel wat op.  Vanmiddag hebben we een andere weg van de genoemde kaart gereden. We waren hier een eerder jaar al wel eens langsgekomen. Langs deze weg staan diverse bordjes met teksten als Tobakshallen, Sprökensten, etc. We weten nog niet wat dit allemaal betekent, maar daar moeten we nog maar eens naar informeren  De Sprökensten heeft in ieder geval iets te maken met een plaats waar vroeger werd recht gesproken..


Sprökensten                                                        Doorkijkje


20 juli -
 Na een zeer koude nacht (arme tentbewoners) werd het een mooie dag. Vanmiddag weer een route van de kaart gereden. Dit was ook weer een prachtige route met veel mooie uitzichten en plekjes. Wel waren we blij met onze AWD want anders hadden we deze weg niet kunnen rijden. Op dit soort weggetjes staat nooit vermeld welke percentage een helling heeft, maar hier was het in ieder geval behoorlijk. De bagage achterin de auto schoof plotklaps naar achteren. Met onze vorige auto was het hier niet gelukt. Wel een lekker gevoel zo'n AWD. Zo kom je nog eens ergens!


In het echt nog véééél mooier

Vlakbij Lekvattnet - Ouderwetse hooioppers

Op de camping was het inmiddels wel bekend dat ik lege wijnflessen verzamelde, al dachten sommigen misschien wel dat ik veel dronk. Hoe dan ook, vanavond kwamen onze twee buurmeisjes met hun opa Mart twee lege wijnflessen brengen voor mijn verzameling met een leuk briefje er aan. Dat soort leuke dingen maak je mee op campings. De briefjes horen bij de vakantie herinneringen. Mart en Ria, bedankt voor dit leuke gebaar. De flessen worden thuis weer gevuld met zelf gemaakte wijn.


21 juli - Vandaag was een heel mooie dag. Desondanks hebben we niet erg veel gedaan, behalve wat luieren op de camping, nog maar wat bosbessen geplukt om thuis wijn te maken, een beetje gewerkt aan de kapotte kano van de camping, een beetje gevist en gevaren, etc. Al met al toch wel een leuk dagje

's Avonds hebben we gezellig gegrilled in de grilhut van de camping met JanWillem en Ingrid. Ontzettend gezellig was dat. Zo zit je mooi privé en heb je samen een gezellige avond waarop je ook nog eens lekker kunt doorpraten.



 
22 juli - Vandaag hebben we alvast wat voorbereidingen getroffen in verband met onze thuisreis die morgen begint. We hebben alvast de luifel opgeborgen omdat die nu mooi droog is. Ook de boot is uit het water gehald, gedroogd en gedemonteerd. Zo hebben we morgenochtend niet veel meer te doen en kunnen we op tijd rijden.

Nog even wat laatste bosbessen geplukt op de berg:

Daar gaan we een heerlijke wijn van maken.

En nog een paar laatste blikken van bovenaf op de omgeving van de camping, waar we volgend jaar weer onze scandinavië-vakantie hopen te beginnen:

 

Dat was het dan weer.

Wil je, naar aanleiding van dit en vorige reisverslagen,  informatie over Scandinavië

of wil je van een plaatje de originele foto (voor zover mogelijk)?

Mail dan maar even.

naar boven