VESTERÅLEN - reis 2007    deel 2       gastenboek

Reisverslagen deel 1, deel 3, deel 4, deel 5

7 juli - Vanmorgen vroeg was de wind behoorlijk aangewakkerd. Ondanks het mooie weer was het toch niet aangenaam vertoeven buiten de deur als gevolg van de harde wind. We besloten om alvast maar een stukje richting vaste wal te gaan. Dat bleek een goede keus. Het bleef nog wel winderig de hele dag, maar de temperatuur liep wel weer op tot aangename waarden van ruim boven de 20 graden. Op weg E10 tussen Lødingen en Harstad kregen we een klapband met de caravan. Van de band was helemaal niets meer over. Gelukkig hadden we een goede reserveband en een kwartier later reden we weer verder.

 

We zijn uiteindelijk terecht gekomen op camping Haersletta , ongeveer 15 km. ten noorden van Narvik aan de E6.


Enkele foto's op en bij camping Haersletta



8 juli - Vandaag een luie dag gehad op camping Haersletta. Mooi weer, dus lekker in de luie stoel buiten zitten lezen en genieten van het mooie uitzicht. Verder weinig over te vertellen maar het was wel een heerlijk luie dag. Het is tenslotte wel vakantie!

9 juli - Vandaag verder gereden. eerst naar Fagernes om nieuwe banden voor de caravan. Op de camping hadden we van een Noor het advies gekregen om in Fagernes, net na Narvik, naar het bedrijf Fagerthun te gaan voor een nieuwe band. Als we noemden wie ons had gestuurd zouden we wel 'discountprijs' krijgen. Aldus gedaan. Bij het bedrijf Fagerthun werden we inderdaad prima en direct geholpen. Vooral dat laaste was voor ons toch wel een verrassing. Omdat de prijs wat meeviel besloten we om beide banden maar te vervangen, zodat we niet op ongelijke banden zouden rijden. De goede band was toch ook al 7 jaar oud.


Bij garage Fagerthun te Fagernes (Narvik)

We zijn vandaag weer overgevaren van Skarberget naar Bognes.

Uiteindelijk hebben we in de middag onze pootjes weer uitgedraaid op de Sørkil Fjordcamping waar we al eerder stonden. (zie 4 juli).
We hebben hier weer heerlijk in de zon gezeten tot laat in de avond.

 
Op Sørkil Fjordcamping

 
10 juli -  Vandaag zijn we doorgereden naar de Saltstraumcamping bij de Saltstraumen.Hier hebben we overnacht om vlakbij de bekende Saltstraumen te zijn. Vanaf de camping kun je lopend dit natuurverschijnsel bewonderen. Over de camping zijn we snel uitgesproken. Bomvol. Ongezellig. Het lijkt meer op een woonwagenkamp, maar voor één nachtje hebben we dat maar op de koop toegenomen. Gauw vergeten.

Maar we kwamen voor de Saltstraumen en dat hebben we mooi kunnen zien. Het water kolkt hier twee maal per etmaal naar binnen en naar buiten de fjord in en uit door een nauwe ingang. Spectaculair om te zien. Zo denken er meer over want het is erg toeristisch. Rondom het maximum (zie getijdetabel) stoppen er vele bussen die hun ladingen loslaten op de parkeerplaats bij de brug. Allemaal even klik, klik en snel weer de bus in. Dan kun je toch beter even op de camping staan. Helaas stonden wij in de lichte regen (de hele week mooi weer en net nu regen!), maar dat mocht de pret niet drukken.
Toch fijn om er even geweest te zijn.

     

Verder >>