VESTERÅLEN - reis 2007    deel 3       gastenboek

Reisverslagen deel 1, deel 2, deel 4, deel 5


11 juli -  Vandaag zijn we weer de Poolcirkel gepasseerd, maar we zijn nu maar eens niet gestopt voor de verandering. Verder zijn we vandaag doorgereden tot voorbij Korgen door de nieuwe, 8 kilometer lange, tunnel. Onderweg bleven we ons verbazen over de veelheid van bloemen langs de wegen en op de velden. Op dit moment vooral veel spirea en wilgenroosjes.
Soms ook hele velden met margrieten en rode klaver.


We hebben overnacht op de nieuwe parkeerplaats direct na de tunnel. We misten op de heen- en op de terugreis hier een beetje de oude weg met zijn vele bochten en steile klimmen met vervolgens prachtig uitzicht. Dat had toch wel een bepaalde charme en spanning.
Maar op de nieuwe parkeerplaats is het uitzicht ook mooi, al zit je niet zo hoog als voorheen in de oude situatie.

   
Zzzzzzzzzzzzzzzzz


12 juli - Vanmorgen de mooie parkeerplaats ten zuiden van Korgen weer verlaten. We wilden deze dag ongeveer 200 km. rijden, maar we kwamen na plm. 100 langs camping Svenningdal, plm 14 km. ten zuiden van Trofors. De plaats aan de rivier en de zon lokten ons zo aan, dat we ter plekke zijn blijven hangen. Morgen maar weer zien. We hadden immers toch nog tijd genoeg.

Nadat we de caravan hadden neergezet op een mooi plekje aan deze camping, zijn we eerst even teruggereden naar Trofors om wat inkopen te doen. Daar is een supermarkt en een benzinestation.

 



13 juli - Vanmorgen werden we met regen wakker. Toen we goed en wel op weg waren werd het droog en het weer werd steeds beter. Uiteindelijk was het weer zonnig en 21 graden. 's Avonds konden we lekker barbecuen. We passeerden weer de poort over de E6 tussen de provincies Nordland en Trøndelag, maar nu in de richting noord-zuid.

 

We wilden doorrijden naar een camping ergens tussen Steinkjer en Stjørdal aan de E6. Het is uiteindelijk camping Selbu, aan het Selbusjøen, geworden aan weg 705, plm 50 km. verder dan de bedoeling was, maar wel op de route. Dat scheelt morgen weer 50 km., omdat we het weekend op de camping in Funäsdalen (Zweden) willen doorbrengen.


Onze plaats op camping Selbu                          Inrit benzinestation Selbu

Verder >>