SCANDINAVIE-reis 2006    deel 5    gastenboek 

deel 1, deel 2, deel 3, deel 4

25 juli - Vandaag zijn we met de nodige vertraging - nakletsen bij JanWillem - om plm. 10:30 vertrokken. We wisten nog niet precies hoever we vandaag zouden komen, maar de bedoeling was zo dicht mogelijk bij Helsingborg. Nou, dat is uiteindelijk toch gelukt. We hebben overnacht op camping Stenbrogardens in Råå, vlakbij Helsingborg.

26 juli - 's Morgens eerst op het gemak gegeten en koffie gedronken en daarna de boot opgezocht. We hebben daarna gereden via de Grote Beltbrug, over Fünen en door Jutland tot aan de Ratsstätte Hütener Berge in Duitsland bij Schleswig. Daar waren we 's middags rond 18:00 en hebben in het restaurant eerst maar eens even wat gegeten. Onderweg kwamen we langs een plek waar een bermstrook in brand stond. Je voelde de hitte in de auto tijdens het passeren. Waarschijnlijk het gevolg van de droogte en de hitte in combinatie met een stuk glas of een weggegooide peuk.
Daarna zijn we doorgereden tot aan Raststätte Ostental, plm. 40 km voorbij Hamburg in de richting Bremen. Hier hebben we de combinatie op de parkeerplaats gezet om te overnachten. Inmiddels was de temperatuur en de luchtvochtigheid zover gestegen dat slapen in de caravan de eerste uurtjes niet gemakkelijk was. Later in de nacht werd het iets beter. Aan het lawaai van de snelweg ben je gauw gewend. Dat is meestal geen probleem.

27 juli - Vandaag de thuisreis vervolgd - nog een omleiding bij Oldenburg - en om plm. 14:00 uur aangekomen op onze eindbestemming: Assen.


 

Totaal gereden 5621 km

Einde

 

Mocht je vragen hebben over deze reis of over vakantie in Scandinavië dan mag je gerust mailen.