SCANDINAVIE-reis 2006    deel 3    gastenboek

deel 1, deel 2, deel 4, deel 5

14 juli - Vandaag dus de laatste 260 km. naar Mårbacken afgelegd. Tot onze grote verrassing was 'onze' plaats dezelfde morgen net vrijgekomen, dus kunnen we de komende 1.5 week weer van het mooie uitzicht genieten. Ook de temperatuur is prima. We hebben de avond met de familie uitgezeten bij een mooi kampvuur. Ongeveer 01:00 uur naar bed.

 

 

 

15 juli - Rustige dag met heerlijk weer bij de caravan doorgebracht. 's Avonds ook weer laat naar bed en bij een groot kampvuur gezeten, heel gezellig.

16 juli - Vandaag ook een rustige dag gehad. 's Middags kwamen Willem en Hennie (zie 6 juli) ook de camping oprijden om hier de laaste nachtjes door te brengen voordat ze weer naar huis gaan. Zo hebben we camping Skogsgarden toch maar mooi even aan klandizie geholpen. :-))

 

Caravan van Hennie & Willem op camping Skogsgarden

17 juli - Vandaag is onze familie weer verder getrokken richting Noorwegen. Verder kwam er nog een familie met camper die we in Runde ook dit adres hadden gegeven. Ook bij hen viel deze camping gelukkig erg in de smaak.
Wij hebben even wat boodschappen gedaan in Torsby en verder weer wat geluierd.

18 juli - We zijn niet erg actief deze dagen. Een beetje luieren in de zon, een beetje varen en vissen. Dat is het wel zo'n beetje.
Vandaag zijn we nog even naar de stuwdam bij Grässmark wezen kijken. De dam zelf was verbreed (of was deze de vorige jaren nog niet af??) en er was een andere schuif in gezet. Hier wordt electriciteit opgewekt.

 

Uitzicht vanaf de stuwdam    Stuwdam bij Grässmark  Stuwdam bij Grässmark

 

19 juli - Als gisteren. Nog steeds mooi weer. 25 graden, zwemwater 21 graden.

20 juli - Vanmorgen begon de dag met regen. We hadden plannen voor een dagtocht met de boot van JanWillem, maar dat zal een andere keer moeten. Vanaf plm. 13:30 uur was het opnieuw mooi weer. We hebben de auto gepakt en een rondrit in de omgeving gemaakt aan de hand van een wegenkaart van deze regio. Niet alle kleine weggetjes bleken bestemd om er met de auto over te rijden, althans niet met die van ons. Toch kom je zo op de mooiste plekjes. We kwamen via binnenweggetjes uit op de verbindingsweg Torsby-Östmark, wat op zich een mooie route is. Plm. 5 km. vóór Östmark zijn we linksaf geslagen om een uitzichtpunt op te zoeken bij het plaatsje Boseberg.. Wel op de kaart, maar verder niet aangegeven en niet te vinden.

 

Een uitzicht bij het plaatsje Boseberg

We zijn beland in een Hembyga, waar nog een oude kopermijn was - betreden op eigen risico - en waar je wat kon eten en drinken., We hebben daar dus maar even een rustpauze ingelast met de bekende Vaflor met slagroom en jam. Verder reden we via Östmark en Lekvattnet weer terug naar de camping. Toch nog weer een hele mooie middag gehad.

 

Härbre in de Hembygda Högasen

Härbre in de Hembygda Högasen

Verder >>