SCANDINAVIE-reis 2006    deel 2    gastenboek

deel 1, deel 3, deel 4, deel 5

10 juli - Vandaag wakker geworden met regen. De ZW wind bracht niet veel moois op de Noorse kust. We zijn om 10:00 uur opgebroken en besloten een plek te zoeken die niet zo dicht bij de kust lag. Vanaf ons vertrek hebben we geen drup meer gehad en het werd steeds zonniger. Een goede beslissing dus.
We hebben vandaag de volgende route gereden: Vanaf Runde, naar  de boot bij Arvik, daarna via weg 61 tot aan de Nordfjord, daar weg 15 richting Stryn. Een prachtige route met zeer veel natuurschoon en mooi weer. Onderweg veel prachtige uitzichten.
Pas op de camping zagen we op de routekaart van de ANWB dat dit een weg was voor geoefende caravanners. (Blauwe caravan)
Nou, niets van gemerkt, behalve misschien een lange klim van 10% en natuurlijk later weer de afdaling. Is dat nou zo bijzonder?
Onze combinatie had er in ieder geval geen enkele moeite mee.

 

 
Wachten op de boot bij Arvik 

Ongeveer 12 km. voorbij Stryn langs weg 15 zijn we gestopt op camping Mindresunde. We besloten hier maar weer enkele dagen te blijven en wat uitstapjes in de buurt te maken. Tenslotte hadden we nog tijd genoeg.

 

Uitzicht vanaf onze plaats op camping Mindresunde   Nog een uitzicht vanaf de camping   Onze plaats
Gebouw met receptie en sanitair  

Na aankomst om plm. 16:00 uur eerst even lekker koffie gedronken en daarna even een douche (nok 10) genomen. Rest van de dag maar even lekker luieren. Morgen zien we wel wat we gaan doen.

11 juli
-  In tegenstelling tot de mooie plaatjes van gisteren was het vandaag een uitgesproken regendag. Bijna één hele lange bui. We hebben toch nog maar een rondrit gemaakt, ondanks het slechte weer. We hebben weg 613, de zgn. panoramaroute gereden. Uit wat wij er met dit weer van meekregen kunnen we de conclusie trekken dat dit een heel mooie route is. (Beslist niet geschikt voor caravans). Je hebt prachtige vergezichten over het Innvikfjorden van grote hoogten. Ook kom je weer door enkele van de onvermijdelijke tunneltjes, waarvan de laatste, van plm. 1 km. lengte,  tot onze verrassing geheel onverlicht was. Dat was even schrikken. Wie deze sobere tunneltjes kent weet wat ik bedoel.

Een volgend jaar hopen we hier nog eens terug te komen met mooier weer. We hadden nog meer plannen voor deze prachtige omgeving, o.a. een bezoek aan de Briksdalbreen,  maar volgens de berichten zal het de rest van de week hier zeer wisselvallig blijven. We gaan morgen dus maar weer verkassen.

12 juli
- Vandaag dus weer verkast. We wilden verder naar het oosten en/of zuiden om de zon op te zoeken. Uiteindelijk zijn we blijven hangen op camping Otta in de gelijknamige plaats. Onderweg werd het wel droog, maar de donkere bewolking overheerste toch nog steeds. Ook de thermometer kon de 20 graden nog steeds niet weervinden. 's Avonds nog wat vergeefse vispogingen in de rivier ondernomen en besloten om de volgende dag toch maar weer verder te gaan, eventueel naar Zweden. We wilden naar de warmte!

Op camping Otta   Op camping Otta

 

13 juli - Vandaag zijn we uiteindelijk naar Zweden verhuisd. We gingen via de E6 naar Ringebu en daar weer via de Friisvegen naar Atnosen. Deze route blijven we toch mooi vinden al moet de auto hier en daar wel wat trekwerk verrichten. Op het hoogste punt van deze weg hebben we in de caravan even gegeten. Buiten was het maar 12 graden met een harde wind. Maar ja, wat wil je op deze hoogte. Het zicht was wel een stuk beter dan op de heenweg (zie deel 1). Van Atnosen reden we naar Koppang alwaar even werd getankt en daarna verder naar Åkrestrømmen. Hier nog even een ijsje gegeten om er voor te zorgen dat we niet teveel Noorse kronen mee naar huis hoefden te nemen. Rot smoes natuurlijk, maar wel lekker. Vanaf Åkrestrømmen via weg 217en 26  naar Drevsjö. Deze weg is er niet beter op geworden. Later moesten we de kastjes in de caravan weer even opnieuw inrichten. Voor een volgende keer toch maar even een andere route opzoeken. De caravan wordt hier vast ook niet beter van.
Vanaf de grens met Zweden is de weg veel beter. Weg 26 (na de grens is dit weg 70) vervolgd  tot Idre. Omdat we toen behoefte hadden aan een camping zijn we op de eerste de beste camping terechtgekomen. Bij Idre linksaf over de brug en dan nog een kilometer ongeveer. Sörälvens Fiske camping ligt vlakbij het vliegveldje en langs het riviertje de Sörälven en voldeed aan onze behoefte voor barbecue en nachtrust.

's Avonds hebben we een telefoontje gekregen dat familie van mij inmiddels is gearriveerd op camping Skogsgarden in Mårbacken (op ons advies). We gaan daar morgen ook heen en besluiten ons rondje Noorwegen/Zweden daardoor iets vroeger dan gepland. We kunnen dan nog plm 1.5 week daar blijven.

 

Verder >>