Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - juni/juli 2017   deel 4        Contact: email

01-07-2017  Vildmark route

Vandaag hebben we het noordelijk deel van de Vildmarkroute in Zweden gereden. Wat een prachtig stuk natuur. Eigenlijk moet je dit in een paar dagen knippen. Vooral het stuk van Gaddede tot aan Klimpfjäll is zeer de moeite waard.

  

 

Het zuidelijk deel van deze route, van Strömsund tot aan Gaddede hebben we enkele jaren terug al eens gereden. Ook een heel mooie route.

Voor beide delen vinden wij dat je van Zweden richting Noorwegen moet rijden. Dan wordt het steeds mooier. Andersom heb je steeds de neiging om weer even terug te gaan. Dat geldt overigens voor de meeste doorsteek routes tussen Zweden en Noorwegen. (vinden wij :-))

NB. Deze route gaat pas per 1 juni open. Daarvóór ligt er nog teveel sneeuw.
We hopen het ooit nog eens weer te doen. Laten de beelden voor zich spreken. Link.

 

 

 

 

Het hoogste punt was 876 meter. Dat is nabij Stikkenjok

02-07-2017

Vandaag een rustige dag gehad op Kolgårdens camping in Vilhelmina.
's Morgens hebben we (zonder caravan) via een binnendoor route geprobeerd naar de camping in Meselefors te rijden om te kijken of dat een volgende bestemming kon worden. Ondanks de kaart van Zweden waren we toch aardig aan het dwalen. Gelukkig kwamen we langs een huis waar Zweden aan het timmeren waren. Hier even de weg gevraagd, maar die moesten ook even goed nadenken. De bossen liggen hier vol met weggetjes, dus verdwalen is zo gedaan. ook aan een navigatiesysteem heb je hier niks. Uiteindelijk is het toch gelukt.
Aangekomen op de Meselefors camping wachtte ons een teleurstelling. Het was ronduit een uitgestorven camping; niets of niemand te bekennen. Gebouwtjes zagen er uit of er al jaren niemand naar gekeken had. Het nodigde niet uit om hier met de caravan heen te gaan. Deze dus maar van de lijst geschrapt. Maar we hadden in ieder geval een mooi ritje gemaakt.

Er stond deze dag een behoorlijke wind met dito golven op het meer. 's Middags toch maar even de kano in water gelegd. Het was een stevig stukje varen, maar dat ontspant ook weer. Het ging helemaal goed tot aan de landing op het kleine strandje bij de camping. Toen kwam ik dwars met een golf op het strand aan en stond de kano gelijk halfvol water. Dat werd kleren drogen :-)

03-07-2017  

Omdat voor deze dag in Vilhelmina regen werd voorspeld, zijn we toch maar weer iets zuidelijker gegaan. Naar camping Route 45 in Hammerdal aan weg 45. Hier hadden we al een keer eerder gestaan in voorgaande jaren. Het was nu in ieder geval droog. Mooie plaats, maar is wel wat in verval.

Aan de balie is men erg onpersoonlijk en meer met de computer bezig dan met de klant. Een beetje het "grote supermarkt gevoel", terwijl dit toch niet echt een grote camping is. Jammer, maar de plek is mooi; sek 220

 
Onze plek op Camping Route 45

04-07-2017

Vandaag verhuisd naar de Solfjällcampen in Hedeviken. Niet een al te grote afstand, maar we willen in enkele kleinere etappes weer wat afdalen naar het zuiden. Hier hebben we in vorige jaren al vaker gestaan. Sanitair is eenvoudig, maar wel schoon. Wel komen er elk jaar wat meer vaste plaatsen bij en dat is jammer. Dat gaat ten koste van de mooiste plaatsen die je altijd kon uitkiezen. sek 200/nacht.

 
Uitzicht op de Sonfjäll                                                                       Strandje met steigers en duikplanken

.

deel 5