Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - juni/juli 2016   deel 4         Contact: email

13-07-2016

Vandaag zijn we toch maar weer opgebroken. We moeten ons toch een beetje aan ons tijdschema houden.

Enkele jaren geleden hadden we een binnendoor route genomen vanaf Steinkjer via weg 759. Daarbij hadden we, naast een mooie route, ook een kleine camping ontdekt in Vuku, maar daar hadden we toen geen tijd voor. Daarom hadden we gedacht dit jaar daar maar weer eens langs te gaan. De route door dit landschap is heel bijzonder. Heel erg glooiend, veel landbouw en erg rustig.

Helaas ging het hier steeds harder regenen. We kwamen op de camping aan en waren toch een beetje teleurgesteld. Het veld was erg zompig en er stond, behalve twee onbewoonde vaste plaatsen, helemaal niemand. Het zag er allemaal een beetje troosteloos uit. We hebben ter plekke besloten dat we toch maar liever doorreden. Met mooi weer was het besluit mogelijk anders uitgevallen.
Omdat het nog redelijk vroeg was hebben we ter plekke besloten om de plannen maar weer eens te wijzigen en in plaats van door te steken direct naar  Zweden richting Are, eerst nog de route over weg 705 te volgen. Ook een bekende route van ons. Dus eerst maar even via weg 72 terug naar de E6 en bij Stördal de 705 opgedraaid.

We zijn tenslotte doorgereden naar een camping in Selbu aan weg 705. een grote camping met heel veel vaste plaatsen, maar weinig bewoond op deze druilerige woensdag. Er is een apart veld voor kort kampeerders. We hebben de pootjes van de caravan daar maar uitgedraaid en de deur achter ons dicht getrokken. Buiten was er toch niet veel meer te beleven. Op deze camping hadden we in het verleden - 2007 - ook al eens overnacht.

129a

Op camping Selbu

14-07-2016
Vanmorgen hebben we onze weg op de 705 voortgezet. Op de grotere hoogten hebben we weer wat last van regen gehad en omdat de bewolking vrij laag hing reden we af en toe wat in de mist. De anders zo mooie uitzichten van bovenaf hebben we daardoor deze keer gemist. Volgende keer beter.
Zodra we in Zweden voorbij Funäsdalen wat lager kwamen werd het weer steeds beter. We hebben de mooie route vanaf Tännäs over weg 311 genomen, omdat je daar meestal regelmatig rendieren tegenkomt. Zo ook deze keer. We zijn op een gegeven moment maar gestopt met filmen en foto's maken. Maar dit blijft altijd een leuk gebeuren. Al met al was het vandaag een mooie route waarvan we erg hebben genoten.

rendieren-1

rendieren-2 rendieren-3

rendieren-4  rendieren-6

rendieren-7
Deze laatste huppelde een hele tijd voor onze auto uit, voordat hij de weg af ging.


We zijn maar weer eens beland op de camping in Särna. Helaas wordt deze camping ook steeds drukker en vooral commerciëler. De ontspannen sfeer is daar een beetje weg.Het blijkt zelfs dat lege mooie plaatsen al niet meer beschikbaar zijn, omdat mensen die blijkbaar van te voren hebben gereserveerd. Misschien een volgende keer eens een andere stek zoeken?

 

Morgen maar verder naar Camping Skogsgarden in Marbacken om nog een weekje te ontspannen voordat we weer richting Nederland gaan.

15-07-2016
Vanmorgen weer met een stralende zon wakker geworden. We zijn afgereid naar Marbacken, camping Skogsgarden. We vervolgden de route over weg 311 via Sälen, daar wordt het weg 66 tot aan Malung en vandaar weer over de E45 naar Torsby en tenslotte de E16.

16-07-2016

De komende week houden we ons maar bezig met wat we hier altijd doen: rondritjes maken, loppisen bezoeken, boodschappen doen, lekker eten , af en toe even op elanden'jacht' en vooral lekker niks doen.

 

 

deel 5