Reisverslagen Piet & Matty de Vos
Scandinavië - juni/juli 2016  deel 2         Contact: email

 deel 1, deel 3, deel 4, deel 5
 

30-06-2016
Voorlopig onze laatste dag in Zweden; we zijn nu aangekomen in Karesuando op de grens met Finland. Je merkt de laatste paar honderd kilometer al duidelijk, dat het landschap hier verandert. Ook kom je af en toe enkele rendieren op de weg tegen; het zijn er wel minder dan vorig jaar. Dat komt mogelijk door de hogere temperaturen, waardoor ze meer in de bossen blijven.
De berkebomen krijgen de overhand en de naaldbomen worden schaarser en kleiner. Ook het aantal moeraslanden neemt toe; dit is tenslotte Lapland / muggenland. Gelukkig zijn we door jarenlange ervaring wel voorzien van de nodige hulpmiddeltjes hiertegen, die je alleen maar hier kunt krijgen.

040  041

Karesuando camping.


Op de meeste campings kun je de auto gewoon voor de caravan laten staan. Makkelijk als je de volgende dag weer verder wilt.

036

Aan de andere kant van de brug ligt Finland

 

Bij de splitsing naar Finland

 


Route tot aan Karesuando camping - 292 km

 

01-07-2016
Vanmorgen wakker geworden met een dichtgetrokken hemel; weer eens wat anders. Maar later op de dag werd het toch weer prachtig weer met temperaturen boven de 20 graden.
We zijn vandaag via Enontekiö in Finland en Kautokeino in Noorwegen doorgereden naar het gebied bij Alta. Vooral het laatste deel van deze reis was prachtig. We wisten dat nog van 1995, toen we met de kinderen naar de Noordkaap zijn geweest en dezelfde route hadden gereden. De rivier de Alta Elva perst zich hier door een nauw ravijn met een groot verval. Ook de autoweg loopt hierlangs met steile rotsen. Een prachtig stukje.



We zijn aangekomen op de door ons vooraf gekozen camping Solvang aan de E6, iets ten noorden van Alta. Op zich een vrij aardige kleine camping, maar ontzettend duur! Eenvoudige voorzieningen, maar een prijs van een 5 sterren camping. We hadden gepland hier 3 nachten te staan, maar we hebben toch maar besloten de volgende dag verder te trekken.

 

042a
Op camping Solvang

Route tot aan Alta - 282 km

02-07-2016
Vandaag zijn we dus toch maar weer wat verder getrokken en terecht gekomen op een kleine camping met mooi uitzicht: Arctic Fjordcamping bij het plaatsje Storeng.
We besloten om hier 1 nacht te staan en dan verder te gaan naar Skibotn. Daar willen wij iets langer blijven.

We kwamen er op deze camping achter, dat de mover van onze caravan defect was geraakt. Geen beweging meer in te krijgen. Heel jammer, want nu moeten we het de komende 3 weken zonder mover stellen.

042 043
Enkele plaatjes onderweg van Alta naar Arctic Fjordcamping

047 050
Uitzicht vanaf de camping                                                         Onze plek op Arctic Fjordcamping


 049

Op Arctic Fjordcamping, prachtig uitzicht.



Route tot Arctic Fjordcamping - 104 km

 

03-07-2016
Vandaag zijn we weer verder getrokken en wel naar camping Olderelv in Skibotn. Deze camping kenden we al van eerdere bezoeken. Wel groot, maar het veld voor de komende en gaande gasten ligt voldoende afgeschermd van de vele vaste plaatsen. Fijne camping, mooi sanitair en fijne afhaalmenu's bij het restaurant.
We hebben gelijk maar even 2 wasjes gedraaid en doordat het nog steeds mooi en warm weer was lagen de gewassen spullen aan het einde van de middag al weer droog in de kast. Wat dat betreft kunnen we ook weer even verder.


045 044
Enkele plaatjes onderweg van Arctic Fjordcamping naar Skibotn


Route tot Skibotn / Olderelv camping - 196 km

Omdat het weer iets aan het veranderen is en we toch een bezoekje willen brengen aan de stad Tromsø, besloten we om morgen (wellicht regenachtig, daarna weer beter) te gaan verkassen naar een camping die dichter bij Tromsø is gelegen.

056
Op camping Olderelv, met op de achtergrond de Jiekkevarrebreen (gletsjer).

05-07-2016
Vandaag zijn we dus - in de regen - verhuisd naar camping Ramfjord, ongeveer 30 km. ten zuiden van Tromsø aan de E8. Dit is een prachtig plekje direct aan het fjord. Jammer dat de camping zo verwaarloosd is. Hier is vast iets moois van te maken met een goede inzet. Je handen jeuken als je ziet hoe het er hier bij ligt. Aan de locatie kan het in ieder geval niet liggen.

Pluspunt: De mover doet het weer. Wat het probleem was (is?) weten we niet, maar voorlopig werkt het weer.

 


Route tot aan Ramfjord camping - 86 km

066    
Op camping ramfjord. Druilerig en een terrein vol kuilen.  
Plotseling stond er een reus achter ons !

Deel 3