NOORWEGEN - reis 2010        deel 4        gastenboek

deel 1, deel 2, deel 3, deel 5 deel 6
 

8 juli We hebben vanuit de Bobilcamping (zie deel 3) een uitstapje gemaakt o.a. naar de Skagen camping in Ramberg. Deze camping wisten wij nog van ons vorige bezoek aan de Lofoten (zie ons reisverslag 2004); we hadden deze camping destijds vanaf een nabij gelegen parkeerplaats gezien en wilden nu eens kijken of het de moeite waard was om daar nog enkele nachten te gaan staan. Deze camping ligt direkt aan het witte strand. Het is een camping op ongelijk terrein (licht glooiend duingebied), maar er zijn toch wel diverse leuke plekjes te vinden. ook hier geldt, dat je op tijd moet zijn, want in de namiddag loopt deze camping vrij snel vol en dan zijn de leukste plaatsjes weg. Prijs per nacht NOK 200, incl. stroom. Het sanitair is prima, maar er is wel te weinig: 2 WC's en 2 douches voor de hele camping.

 
 Typisch Noors haventje in Napp (langs de E10)                                                          Uitzichtpunt langs de E10 bij Liland  

We zijn op 9 juli verhuisd naar de Skagen camping in Ramberg      


Onze plek op Skagen camping                                     Zandstrand voor de deur  


Branding op de rotsen

10 juli Vanuit de Skagen camping hadden we mooi de gelegenheid om het zuidelijkste (en mooiste) deel van de Lofoten te bekijken. Met name de plaatsjes Reine en Å zijn de moeite waard.


Hamnøy.
Reine  Reine
Reine
Å  Å
Å i Lofoten

Overal stokvis en dat ruik je!

11 juli Vandaag rondritje gemaakt in de omgeving van de camping rondom het noordelijk deel van het eiland Fflakstadøya:

   
 Nusfjord  
De beelden spreken voor zich. . . . .

En weer terug op de Skagen camping, op onze locatie aan zee.


Deel 5