NOORWEGEN - reis 2010        deel 1        gastenboek

 deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 deel 6
We reizen met
een Subaru Forester 2.0 X Comfort met daarachter een Elddis Force 450/2 caravan

We beginnen met het verslag op onze vaste camping in Zweden, net als vorige jaren: Nya Skogsgarden in Mårbacken (nabij Torsby). We zijn op 16 juni vertrokken uit Nederland en aangekomen op deze camping in Zweden op vrijdag 18 juni.
Een vlotte reis via beide bruggen in Denemarken; voor het eerst gebruikten wij de BroBizz en dat was lekker makkelijk. Bovendien krijg je daarmee ook nog eens 5% korting op alle passages. In tegenstelling tot vorig jaar (harde wind en regen) hadden we nu de hele reis mooi weer.

21 juni - Op deze langste dag van het jaar hebben we tijdens het rondrijden in deze omgeving enkele zaken gezien waarvan hieronder de foto's:

   

De stuw in de rivier de Rottnen (Kymmen Kraftwerk); deze wordt gebruikt voor de winning van electriciteit.
Dankzij deze stuw hebben we in de omgeving van de camping mooi vaarwater.
Van de camping tot aan de stuw kun je ruim 12 kilometer varen, plus nog eens 9 kilometer de andere kant op. En dat alles door een schitterende natuur.

  

Kraanvogel                                                                      Eland

Bever

En dat allemaal op één dag!

22 juni - Vandaag zagen we op de weg naar Östmark een hinde met 2 kafljes  -  net 2 bambi's. Helaas geen gelegenheid om ze te filmen. Maar het blijft leuk.


Als 's avonds de wind wegvalt . . . . .


. . . . .  en nog wat later

24 juni - We zijn vandaag even wat bloemvelden gaan filmen. 's Zomers bloeit hier echt alles tegelijk, wat in Nederland gespreid is over voorjaar en zomer. Heel mooi.

     

 

Deel 2