NOORWEGEN - reis 2010        deel 3        gastenboek

  deel 1, deel 2, deel 4, deel 5 deel 6
 

2 juli
Vandaag, met heel mooi weer, een uitstapje gemaakt naar de Trollstigen; dat moet je een keer hebben gedaan:
         
De beelden spreken voor zich. Voor meer info over de Trollstigen zie : http://www.trollstigen.net/index2.php

3 juli
Vandaag hebben we een rondrit gemaakt om o.a. de Atlanterhavnveien te bekijken. Deze weg loopt over eilandjes voor de kust van het eiland Averøya tot aan Kristiansund. Afgezien van wat hoge bruggen en diepe onderzeese tunnels (waarvoor je véél tol moest betalen) stelde deze weg niet zoveel voor.
Al met al waren we wel een groot deel van de dag onder de pannen en het was mooi weer.

 
 
Andelsnes vanaf de overkant van de Isfjorden
 
                              Wachten op de boot van Afarnes naar Sølsnes
 

 5 juli Vandaag zijn we weer vertrokken om uiteindelijk op de Lofoten terecht te komen. We hebben gereden tot aan een parkeerplaats even vóór Harran aan de E6. Hier hebben we overnacht. Even voordat we deze parkeerplaats bereikten passeerden we een plek waar even tevoren een gigantisch rotsblok op de weg was neergekomen, wel zo groot als een halve caravan. Je moet er niet aan denken . . . . . 

.
Op de parkeerplaats bij Harran
 
6 juli Vandaag zijn we verder gereden en via de poolcirkel naar een favoriete parkeerplaats van ons gereden die iets ten noorden van de poolcirkel ligt net over de grens in Zweden. Over de poolcirkel weg 77(richting Arjeplog in Zweden) nemen en plm. 40 km doorrijden tot in Zweden (in Zweden is dit weg 95). Een plaatje van een overnachtingsplaats temidden van een prachtig berglandschap.


                Onderweg even pauze voor de ingang van de tunnel bij Korgen
        
Enkele plaatjes bij de poolcirkel op weg E6

Onze overnachtingsplaats aan weg 95 in Zweden; een aanrader, alleen al voor de omgeving. Hoog in de bergen, stil en prachtig.

7 juli  Vandaag dus naar de Lofoten. We hadden geluk met de boot bij Bognes. Bij aankomst waren ze net aan het inladen en eerst konden we niet meer mee, maar uiteindelijk bleek er toch nog ruimte voor een auto met caravan, dus konden we toch nog mee. Dat scheelde mooi een uur wachten.


De Lofoten onder de wolken                    Half verhulde berg onderweg
 
       Lødingen op de Lofoten

We zijn na aankomst op de Lofoten doorgereden (wat een heerlijke nieuwe weg met tunnels naar Svolvaer, maar . . . het is wel ten koste gegaan van de mooie smalle weggetjes die we van een eerdere keer kenden) tot aan de Lyngvaer Lofoten Bobilcamping, plm. 20 km. voorbij Svolvaer aan de E10.
Op deze camping heb je o.a. enkele leuke privé terrasjes, maar dan moet je wel op tijd zijn. Wij hadden geluk. Prijs per nacht NOK 155, incl. stroom. Het sanitair kon wel iets beter; afgebroken haakjes in de douches zijn niet vervangen en je hebt dan geen plek om je kleren op te hangen. ook vrij weinig WC's t.o.v. de omvang van de camping. Wèl gratis internet, maar de ontvangst beperkt zich tot enkele tientallen meters vanaf de receptie !

   
Enkele plaatjes van Bobilcamping; een prachtige locatie aan de Gimsøy Straumen (Lofoten)


Deel 4