NOORWEGEN - reis 2008    deel 3       gastenboek

 deel 1, deel 2, deel 4, deel 5 deel 6


8 juli - Vandaag hebben we weer een stukje in zuidelijke richting gereden via de E6, tot aan Apneset en zijn daar neergestreken op de gelijknamige camping.
Vanuit hier wilden we nog eens kijken of de oude route van hier naar Korgen er nog is. Voorheen was dit een route met veel stevige klimmen en prachtige uitzichten. Tot onze verrassing was deze vorig jaar niet meer te vinden. In plaats hiervan was er een nieuwe tunnel gemaakt van ruim 8 km. lang. Best wel handig, maar wij misten de pauzeplaats en het mooie uiutzicht wanneer je na veel klimmen op het hoogste punt van dit gedeelte was gekomen.

9 juli - Ook vandaag weer een stralende dag. Gelukkig hebben we onze oude route weergevonden. We zijn eerst gereden naar de nieuwe parkeerplaats die even ten Z van de tunnel was aangelegd. Hiervandaan liep een weg naar boven en we vermoedden dat daar de 'oude' route nog moest zijn. We hebben de oude E6 van daar weer gereden tot aan Korgen. De hele weg lag er nog en was in goede staat. Een prachtig stukje rijden. Vanaf de parkeerplaats de andere kant op (naar het zuiden) was deze weg ook nog aanwezig, maar het was duidelijk de bedoeling dat die niet meer werd gebruikt. Dat gedeelte was niet meer onderhouden en eindigde aprubt op een paar rotsblokken op de plaats waar hij op de 'nieuwe' E6 zou aansluiten. Ook lagen hier en daar neergevallen stukken rots en die werden dus niet meer opgeruimd. Op de route van de GPS kun je goed zien hoe de oude weg liep en dat de tunnel er keurig onderdoor is getrokken.

route tunnel.bmp (607374 bytes)
Grijs is de route door de tunnel en geel (tot aan Hermnes) er overheen over de oude E6
Het caravannetje links duidt de nieuwe parkeerplaats aan net ten Z. van de tunnel. Een goede overnachtingsplaats is ons gebleken.

Na Korgen hebben we nog een mooie rit gemaakt via weg 806 tot aan Bleikvassli en nog verder via weg 324 tot deze doodliep aan het eind van het Rossvattnet. Ook weer een prachtige route met veel mooie uitzichten. Aan te bevelen.(op GPS opgeslagen)

IM000851.jpg (1319840 bytes)  IM000854.jpg (1365344 bytes)

 

10 juliVandaag zijn we van Apneset vertrokken. We willen ook nog even aan de kust gaan kijken. Uit het Noorse campingboekje hebben we gekozen voor een camping in Osen. Daartoe reisden we via de E6 tot aan Grong en gingen daar weg 260 op richting Namsos. Vandaar via weg 17 en weg 715 naar Osen. De  kwaliteit van zowel weg 17 als van weg 715 liet aardig te wensen over. Niet zulke beste wegen voor de caravan. We waren dan ook blij dat we op de bestemming waren aangekomen. De camping viel in eerste instantie een beetje tegen. Hij staat bijna helemaal vol met vaste plaatsen van Noren. Die hebben allemaal een knots van een caravan staan met daaraan een vast huisje. Toch hadden we na enige tijd wel een goed gevoel over deze camping. Hij is wel gezellig en ligt mooi aan een fjord. In de omgeving zijn ook mooie ritjes te maken. We blijven hier dus even.

IM000871.jpg (1505536 bytes)  IM000873.jpg (1515328 bytes)
IM000872.jpg (1308288 bytes)
 


11 juli - Vandaag hebben we eenrondrit gemaakt langs de kust ten zuiden van Osen. (opgeslagen op GPS) Je komt daarbij op de mooiste en meest afgelegen plekjes. Wat steeds opvalt, zoals in heel Noorwegen, is dat mensen hun afgedankte spullen zoals oude auto's, grasmaaiers, machines, etc. gewoon naast het huis laten wegroesten. Sommige plaatsen zijn daardoor niet om aan te zien. Doodzonde. Maar als je daar doorheen kijkt is het toch wel de moeite waard.

IM000859.jpg (1410784 bytes)
Kerkje te Roan

12 juli - Vanmorgen nog weer een andere route gereden ten noorden van Osen. Deze route was niet zo lang, maar we kwamen wel langs mooie plekjes. Hierbij fotos van het havenplaatsje Vingsand.

IM000865.jpg (1399867 bytes)  IM000868.jpg (1390154 bytes)
 

Verder >>