SCANDINAVIE-reis 2005    deel 5 flagSweden.gif (7546 bytes)  flagFinland.gif (7673 bytes) gastenboek

Reisverslagen  deel 1, deel 2, deel 3, deel 4

 

9 juli - Vandaag gaan we terug naar het beginpunt van onze trektocht, nl. camping Nya Skogsgarden in Mårbacken in Zweden (Nabij Torsby).
We willen hier de rest van de vakantie nog blijven. De 1e helft van de vakantie was een reisgedeelte en van het 2e gedeelte maken we een rust en ontspanningsgedeelte met luieren, wandelen, vissen, zwemmen, etc. Bij aankomst hier was het ook heet en dat zou het de komende week ook blijven. We hebben dus veel gezwommen en gevaren; ook weer elanden (3) gezien zoals elk jaar in deze omgeving.

Zie de eigen pagina van camping Skogsgarden

 

20 juli - Vandaag van de camping vertrokken naar parkeerplaats Ljungskile, ongeveer 60 km ten N van Göteborg

21 juli - Vandaag vroeg opgestaan, 05:00 uur. We wilden nl. proberen zo vroeg mogelijk een boot naar Denemarken te krijgen zodat we nog veel tijd hadden om naar Nederland te rijden. Anders moesten we misschien nog een nacht overblijven in Denemarken of Duitsland. Tot onze verrassing konden we mee met de snelboot van 07:00 uur, zodat we om 09:00 al in Denemarken aankwamen. Dat begon in ieder geval al goed.

Kielzog
Vaarwel Zweden, vaarwel zomer.

 

Wat minder goed was dat het begon te regenen toen we bij de boot stonden. Dat zou de hele dag ook niet meer ophouden. Wat het weer betreft was dit de slechtste dag van onze vakantie.
Op weg in Denemarken kregen we ook nog te maken met een file vanwege de drukte. Dat was ons in Denemarken nog nooit eerder overkomen en dat nog wel midden op de dag. We hebben ongeveer 60 km vòòr Hamburg gepauzeerd, koffie gedronken, etc. en zaten natuurlijk precies in de avondspits in Hamburg. Maar tot onze verbazing konden we toch overal doorrijden. De uitbreiding van de Elbetunnel met extra banen werpt toch zijn vruchten af. We hebben uiteindelijk een langere stop gemaakt tussen Hamburg en Bremen bij Raststätte Ostetal. Daar hebben we in het restaurant wat gegeten en zijn vandaar doorgereden naar huis. Onderweg vòòr Oldenburg nog weer een file als gevolg van een ongeluk eerder op de avond. Daarna maar vol gas naar huis want het werd donker en het miezerde. Brrrr, niks aan. Om 23:15 waren we dan thuis. Dat was best wel een lange dag. Wat moesten wij wennen aan het donker. We hadden ongeveer 4.5 week in het licht geleefd en nu was het echt weer helemaal donker. Maar ook dat zal wel weer wennen. We waren gelukkig weer veilig thuisgekomen na een mooie vakantie.

 

Totaal gereden 8453 km

Einde

 

Mocht je vragen hebben over deze reis of over vakantie in Scandinavië dan mag je gerust mailen.