SCANDINAVIE-reis 2005    deel 4  flagSweden.gif (7546 bytes)  flagFinland.gif (7673 bytes) gastenboek

Reisverslagen  deel 1, deel 2, deel 3, deel 5

 

7 juli - Vandaag zijn we gaan rijden met de bedoeling om een stuk zuidelijker langs weg 45 te gaan overnachten. Nou, dat viel behoorlijk tegen. Er waren niet echt veel goede plaatsen beschikbaar. Uiteindelijk, rond een uur of 4 's middags zagen we een mooi plekje bij water waar al een camper stond. Wij erbij, koffie gedronken maar daarna toch maar besloten om verder te trekken vanwege de muggenrijkdom van deze plaats. Enkele muggen 's avonds is normaal, ook in Nederland, maar op dit uur kon je hier al niet meer fijn buiten zitten en het was nog wel 26 graden en mooi zonnig weer. Er stonden teveel bomen omheen, zodat de wind geen toegang had. Dan hebben de muggen vrijspel en daar wilden we niet aan meedoen. En de dag was nog lang genoeg.
Even vóór Ostersund hebben we de E14 genomen richting Noorwegen. Dit is een route door een prachtig gebied. We zijn doorgereden tot Undersaker waar je, zoals wij wisten, een eenvoudige camping hebt bij de waterval 'Ristafallet'. Jaren geleden hadden we hier ook eens gestaan. Het is tevens een dagrecreatieplaats waar je de sleutel van het sanitair krijgt als je betaalt voor een overnachting. Het is geen camping om lang te staan en je betaalt er per dag. Bovendien wil je na 1 dag ook wel weer eens iets anders horen dan een waterval, maar deze is zéér zeker de moeite waard. We kwamen natuurlijk laat binnen en de receptie was al gesloten. Geen punt, plaatsje zoeken en morgen verder zien. Wij hadden in ieder geval weer een goede plaats voor de nacht. Let op: De campingplaats ligt een stuk lager dan de weg, dus je moet wel een stukje vrij steil omlaag en  . .  . weer omhoog. Onze combinatie had er in ieder geval geen moeite mee.

 

480 - Stroomversnellingen nŕ de waterval  483 - Ristafallet

Op deze plaats stond een Nederlands echtpaar met een heel bijzondere auto waarmee ze door Scandinavië trokken; een oude BB-wagen uit 1952, merk Magirus Deutz, gewicht 4500 kg. De man was een gezellige prater. Ze zijn er echt wel hoor!

 

2005- 56-Magirus Deutz 1952
Magirus Deutz 1952

8 juli - Vandaag weg E14 verrvolgd richting Noorwegen. Je komt dan door de skigebieden bij o.a. Are. Prachtige gebieden, maar je moet wel langs de vele hotels en apartementen heenkijken; en er wordt nog meer gebouwd. Vast een goede business. De route is in ieder geval wel mooi. Ook en vooral het Noorse gedeelte van weg E14 is prachtig om te rijden. Bij Stjórdal gingen we van de E14 over op weg 705 (zie deel 1) om onze weg zuidelijker te vervolgen. Aan het begin van de reis hebben we deze weg van zuid naar noord gereden en nu dus andersom. Onderweg wilden we langs weg 705 een mooi plaatsje zoeken om te barbecuen, maar we hebben blijkbaar te lang gewacht - of waren te kritisch -  want op een gegeven moment kregen we wat onweers- en regenbuien. Doorrijden dus. In Roros nog even wat stickers gekocht en daarna verder via weg 30 waar we ongeveer 25 km ten Z van Roros een kleine camping - Hummelfjel camping- hebben aangedaan (zie bij campings onder Hedmark)

 

 490 - Camping Hummelfjel  489 - Camping Hummelfjel  491- klaar voor vertrek

 

 

Verder >>