Frankrijk 2006


Gastenboek
Onze andere reizen

Deel 1, 2, 3,  4

10 april hebben we een bezoek gebracht aan drie bekende plaatsen van D-day, namelijk Utah Beach, Pointe du Hoc en Arromanches. Toen we bij Pointe du Hoc aankwamen was het slecht weer, harde wind en regen. We besloten toen eerst door te rijden naar Utah Beach. Daar was het in ieder geval droog maar wel koud.

   
Utah Beach

Daarna zijn we weer terug gereden naar Pointe du Hoc en het weer was inmiddels opgeknapt. Zelfs de zon scheen weer. Op deze plek werd je wel heel erg bepaald met wat hier had plaatsgevonden. Het hele gebied was nog in dezelde staat als waarin het destijds na de inval verkeerde. Het was vol bomtrechters en opengebarsten bunkers en vernielde geschutsstellingen. Het moet daar destijds een hel geweest zijn. Op zo'n plek kom je daar echt van onder de indruk.

 

      



Pointe du Hoc

Daarna zijn we nog langs Arromanches geweest. Hier liggen nog de restanten van de kunstmatige haven die de geallieerden er hadden aangelegd.

 
   
Op weg naar de camping kwamen we ook nog langs een Canadese begraafplaats waar we even hebben gekeken.

 

 

11 april hebben we Mont St. Michel bezocht in de buurt van Avranches. Dit is een abdij met bijgebouwen en huisjes er omheen. Dit alles is gebouwd op een rots die eenzaam een stukje uit de kust staat en heeft een totale hoogte van plm. 150 meter. Het geheel is dan ook van ver al te zien. In vroeger jaren kwamen bedevaartgangers hier naartoe en liepen bij laag water over de modder naar deze rots. Niet zonder gevaar overigens, want het water komt hier zeer snel op.
Zie voor verdere info website Mont St.Michel 

 

   
       

Verder