Frankrijk Rondreis van Piet & Matty de Vos, Assen, Nederland
2006


Gastenboek
Onze andere reizen

We hebben een rondreis gemaakt langs de Normandische kusten en zijn daarna
via het zuiden van Bretagne door midden-Frankrijk getrokken en
via België weer naar huis
 

Deel 1  2, 3, 4

We vertrokken op woensdag 5 april uit Assen. Op de Veluwe kregen we nog enkele sneeuwbuien te verduren, maar niet getreurd: we gingen immers naar Frankrijk (voor de 1e keer in ons leven) en volgens iedere francofiel is het daar altijd mooi weer. Onze eerste stop was ergens in Brabant op een parkeerplaats langs de snelweg
Na de eerste helft Brabant kregen we de tweede helft en daarna België via Antwerpen naar Lille (Reims). Nou, zo'n afgrijselijke route hebben we nog nooit gereden. Saai, veel zwerfvuil langs de wegen (dat kenden we tot nu toe alleen uit Honduras), industriegebied na industriegebied en vooral in België kilometer na kilometer muren langs de snelweg. We hebben wel eens gezelliger gereisd. Maar we wilden naar Normandië en dan is dit de snelste route. We nemen gelijk maar aan dat België ook mooiere routes heeft anders zou je er met een grote boog omheen rijden (als dat kon). Let op: we weten hier nog niets van de terugreis door België!
En zuid-west Brabant mijden we in het vervolg ook graag.(Met excuus aan de Brabanders en Belgen onder de lezers)

's Middags rond 16:00 kwamen we aan in Croix-en-Ternois, een klein dorpje langs de N39, even voorbij St. Pol richting Abbeville. Daar hadden we thuis al een camping uitgezocht om te overnachten. We waren de enige gasten, maar dat was geen probleem. Piepklein dorpje, lelijke kerk. Simpele camping, maar wel € 18,= voor een nacht. Maar wel lekker geslapen en dat is ook wat waard.




Na een goede nachtrust zijn we verder gereden naar onze bestemming die we ook al thuis hadden uitgezocht via internet.
Een camping a la ferme in Pierrepont, ongeveer 15 km verwijderd van Caen aan weg D22, even vóór Creully. Dit bleek een goede keus. Echt een aanrader. De boerderij was er een van het ommuurde type met binnenplaats waar je door de poort naar binnenreed. Prachtig oud gebouw, met er omheen diverse soorten plaatsen: hoog, laag, zonnig, schaduw, in de wind of uit de wind, we konden maar kiezen. Eenvoudig sanitair, maar wel schoon en dat is belangrijker. Alleen de hond was niet erg te vertrouwen, maar daar hadden we verder geen last van. Erg vriendelijke en behulpzame mensen ook.

 

   

 

Van hieruit hebben we diverse tochten gemaakt:

7april hebben we een kennismakingsronde in de buurt gemaakt; even de omgeving verkennen met de auto. Ook even naar Arromanches (komt later nog aan bod), want dat was niet ver. Nog redelijk weer met plm. 12 graden.
We kwamen zodoende ook in Colleville sur Mer waar een grote begraafplaats was van Amerikanen. Heel indrukwekkend.

     
Gedenktekens bij het strand van Colleville sur Mer


       
   
   
Op de Amerikaanse begraafplaats

 

 

Verder