Frankrijk 2006


Gastenboek
Onze andere reizen

Deel  1, 2, 3, 4

8 april zijn we eerst naar de mooie krijtrotsen geweest bij Fécamp en Étretat. Dat is echt de moeite waard. Prachtig zoals deze plaatsjes aan de kust liggen. Aan beide zijden omgeven door prachtige hoge krijtrotsen. Gezellige plaatsjes ook om door te lopen met veel oude gebouwen en veel leuke winkeltjes. Helaas was het weer die dag een beetje een spelbreker met af en toe buien en een temperatuur die niet boven de 10 graden uitkwam en veel wind. Brrrrr.

 

Fécamp 

   
Étretat

9 april hebben we een rit gemaakt naar Honfleur; van daaruit kon je aan de andere kant van de Seine de stad Le Havre zien liggen. Honfleur is een heel gezellig stadje met een haven die aan beide zijden is omgeven door de mooiste geveltjes. Een plaatje! Wel erg toeristisch.

           

De route van onze camping in Pierrepont naar Honfleur was op zichzelf al de moeite waard. Zo kwamen we bij Ouistreham over de  Pegasusbrug, bekend uit de juni dagen 1944.

 

Aan de kust bij Villers sur Mer konden we de krijtrotsen van de Engelse kust zien. Het was behoorlijk helder en zonnig deze dag. Zo gezien was de afstand Engeland - Frankrijk maar een sprongetje. Het werd ons nu ook duidelijk waarom voor de inval op 6 juni 1944 juist voor deze kust werd gekozen. Als je er staat dringt dat pas echt tot je door. We waren dan ook naar dit gebied gegaan om de plaatsen te zien waar het zich in juni 1944 allemaal had afgespeeld. Op de foto is het niet erg scherp, maar door de verrekijker was de kust heel duidelijk te onderscheiden.

 


Uitzicht op de kust van Engeland

 

Verder