Duitsland 2011 - 3                      


Reisverslagen Piet & Matty de Vos 1 - 2 - 3

gastenboek 

 - 
We hebben ook weer eens twee Caves bezocht om wat van die heerlijke Bourgogne wijnen mee naar huis te nemen. Eerst in Bissey sur Cruchaud..
Cave te Bissy
We kochten hier 10 ltr. heerlijke Passetoutgrain, een mengsel van Pinot Noir en Chaumy. Die hebben we vanavond gelijk even aangebroken bij het eten. Verukkelijk. De rest doen we thuis in flessen. Ik kreeg nog een stapeltje etiketten mee, dus het lijkt dan net echt.
Verder kochten we bij deze Cave ook nog enkele mooie wijnglazen, als souvenir.
Vervolgens zijn we ook nog een Cave tegengekomen in St. George-le-National. Hier hebben we nog 10 ltr. Pinot Noir meegenomen en ook nog een fles voor consumptie tijdens de vakantie.
Wat wijn betreft hebben we weer een geslaagde vakantie.
Morgen breken we helaas weer op van hier en beginnen we weer aan de reis naar Nederland, dat we in twee dagen hopen te doen.





13 april
Vandaag nog even een rondje door de omgeving gemaakt. Het blijft een schitterend landschap. Op de wijngaarden rondom wordt momenteel hard gewerkt.
We hebben het gebied ten westen van de lijn Buxy - Cormatin bezocht.  Hier heb je o.a. het mooie dorpje Mont St. Vincent, dat , zoals de naam al zegt, op een berg ligt. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten.











 Ons plaatsje voor één nacht op camping in Chalons-en-Champagne.
Camping niets mis mee, maar de omgeving wel.



14 April

Vandaag dus weer vertrokken uit Bourgondié. We zijn aangeland op een camping in Chalons-en-Champagne.
De reis hierheen verliep vlot, maat het laatste eind, vanaf Troyes over de A26, was uitgesproken saai. Het leek wel Amerika met zijn eindeloze graanvelden. Zover als je kijken kon. Tientallen kilometers alleen maar graanvelden, koolzaadvelden, etc. Zonder ook maar een dorpje of boerderij. Zal wel de graanschuur van Frankrijk zijn, maar gezellig is anders.




15 April
Vanmiddag aangekomen in Scheldeoord, bij de gelijknamige camping.
een mooie plek aan de dijk van de Westerschelde. Hier willen we een paar dagen blijven


Avond aan de Westerschelde

Avond aan de Westerschelde

16 t/m 24
April

We blijven nog maar even in Zeeland; goede weers vooruitzichten en een mooie plek


 


,
Einde
Einde van een bijzondere vakantie. Veel moois gezien, maar ook best af en toe ingrijpend. En het onderzoek is helaas nog niet afgerond. Wie weet, een andere keer verder.