Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - aug/sept 2020         deel 5       email

 deel 1, deel 2, deel 3, deel 4  
 

17-09-2020 

Vandaag toch echt begonnen aan de thuisreis; we maken nog een tussenstop op de camping in Jarplund (Dld), waar we op de heenweg ook hebben gestaan. Alleen was de sfeer daar nu heel anders.

Op de heenreis konden we gewoon een plekje zoeken, ook al was de receptie nog niet open. (die hoort om 15:00 open te gaan, maar was om 16:00 nog niet open)
Echter op de terugweg werden we vrij nors behandeld: we mochten niet op de campig als de receptie nog niet was geopend. Wat een flauwekul. Je kunt toch nooit precies plannen wanneer je arriveert! Bovendien was het 1e veld A zo goed als leeg.

Dit was het eerste, maar ook gelijk het laatste jaar op deze camping. Voor volgend jaar zoeken we wel een andere tussenstop.

18-09-2020 

Vanmorgen heel vroeg (07:00) vertrokken van deze camping, omdat we wilden proberen de drukte bij Hamburg en Bremen wat te omzeilen.

Het was een koude nacht geweest, want de autoruiten waren bevroren; dat werd dus krabben. Ook hing er het eerste halfuur hier en daar nog vrij dikke mist, maar al spoedig kwam de zon er doorheen.

Bij Hamburg en bij Bremen hadden we totaal geen vertragingen. Dat hebben we nog niet vaak meegemaakt. 

Tenslotte ook nog even ná Oldenburg in de file; wegwerkzaamheden, maar daar zijn ze ook al enkele jaren mee bezig.. Niet echt stilgestaan.

Om ongeveer 14:00 waren we thuis na een voorspoedige reis.

 

Totaal gereden 5405 km
Gem. benzineverbruik 1:10
Gem. benzineprijs € 1,43

Gemiddelde camping prijs voor 34 overnactingen was € 21,47