Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - aug/sept 2020   deel 3         email

   deel 1, deel 2, deel 4, deel 5
 

03-09-2019 / 11-09-2019

Weekje Skogsgarden

11-09-2020

Vandaag zijn we verhuisd naar de camping in Mullsjö.We willen hier overnachten en morgen weer verder trekken.

12-09-2020

Vandaag zijn we door gereden naar camping Barsebäckstrand, ongeveer 30 km ten noorden van Malmö aan de westkust. Afhankelijk van o.a. het weer, willen we hier enkele dagen blijven. Onderweg hadden we veel regen, maar bij het naderen van de kust werd het droger.

Camping viel ons een beetje tegen. Website schiep verwachtingen. Vooral het sanitair/keuken/afwasmogelijkheden was minder (zeer eenvoudig) als wat we van deze camping hadden verwacht. Verder zijn wij niet zo gecharmeerd van slagbomen en dat je bij aankomst al moet zeggen hoe lang je blijft en dan gelijk moet betalen. Voorlopig dus even 2 nachten geboekt; dan zien we wel weer.


Op camping Barsebäckstrand                                                                                                                                                             Onze plek gezien vanaf het strand


Wel een mooie steiger naar iets dieper water om te zwemmen                                      Ook mooi gelegen aan het strand; het zal hier in de zomer wel erg druk zijn.


Schip voor anker in de Öresund                                                              Zicht op Landskrona


Panorama aan het strand

We zijn dus na 2 nachten maar weer vertrokken. Camping viel tegen en de omgeving is hier ook niet om over naar huis te schrijven. Verder was het niet echt strandweer en de vooruitzichten  zijn ook niet echt geweldig.
In de zomer zal het hier op het strand wel erg druk zijn. Naast de camping ligt namelijk een giga parkeerplaats en dat is niet voor niks.
Het strand is dus niet alleen voor gasten van de camping.

  
Uitzicht op de havenplaats Landskrona                                                                                                                      Kraftverk bij Vikhög


De Öresundsbrug in de verte


Kerkje te Hofterup

 

Deel 4