Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Scandinavië - juni/juli 2019   deel 4        email

09-07-2019

Vandaag zijn we toch maar weer eens verhuisd naar de volgende locatie op de lijst. Na 5 dagen op de fijne camping Gjeilo gaat de reis nu naar Tyra camping nabij Koppang. We maken de reis via Otta, Ringebu en dan via de Friisvegen naar Koppang. Het was al weer wat jaren geleden, dat we hier dit stuk van de E6 hadden gereden. Eerder ging deze via alle dorpjes onderweg en om elke bocht van de rivier. Nu was het één grote 'snel'weg met soms wel 4 banen. De charme was er helemaal uit. Niets herkenbaar meer. Het was een compleet andere route.

Wel noodzakelijk blijkbaar, maar o zo jammer. Gelukkig was de Friisvegen nog ongewijzigd. Dit is een mooi stuk binnendoor over een hoogvlakte met heel weinig verkeer. Wel de nodige klimmetjes. Bovenaan gekomen op plm. 1000 meter kun je heel ver kijken tot aan de Jotunheimen. Prachtig om weer een keer te doen.

Aangekomen op Tyra camping besloten we om toch maar de volgende dag verder te gaan. De camping viel een beetje tegen. Nogal rommelig. En producten in het winkeltje waren behoorlijk over de datum. Geen aanrader.

Enkele foto's op de hoogvlakte van de Friisvegen:


Uitzicht op de Jotunheimen, vanaf de Friisvegen

  
Op de Friisvegen

Ook deze kwamen we nog tegen onderweg, nabij Koppang

10-07-2019

Vandaag zijn we doorgetrokken van camping Tyra bij Koppang naar Särna camping in Zweden. De bedoeling was iets langer bij Koppang te blijven,maar de camping was niet echt een plek om langer te blijven. Rommelig en weinig voorzieningen. Maar gauw vergeten.

Onderweg over weg 217 kwamen we even vóór Drevsjø nog over een snelstromende rivier, de Trysilelva:

 

En dan; omdat we toch min of meer in de buurt zijn, gaan we toch nog maar even op pad om rendieren te spotten en met succes:


De belhamel


Het waren er zoveel, dus toch maar even met de drone omhoog voor een overzicht.

Mooie avond tot besluit van deze dag.

 

 

deel 5