Reisverslagen Piet & Matty de Vos
Scandinavië - juni/juli 2019  deel 2         email

 deel 1, deel 3, deel 4, deel 5

01-07-2019 - 03-07-2019
 

Vandaag zijn we, na een zeer ontspannen week, weer vertrokken uit Etnadalen. Via weg 33 en de E16 zijn we gereden naar camping Bøflaten in Vang. Wat een mooie omgeving. Op de camping konden we nog een mooi plekje aan het water pakken, omdat het nog niet druk was. De doortrekkers komen pas vanaf plm. 15:00 de camping op.
Schitterend gelegen.
Camping puik in orde wat betreft voorzieningen, alleen op de hele camping maar 1 (!) waterpunt.
Verder geen 'ziel'; maar de plek is mooi.
Helaas was het alle dagen erg winderig en vrij koud. We hopen hier een ander jaar nog eens, met warmer weer, terug te komen, want we willen nog wat meer van deze omgeving verkennen.

We hebben een stukje in de richting van Laerdal gereden op de E16; dat is een mooie route. Hierbij kwamen we ook door de Filefjell tunnel van 5,8 km. Doordat in deze tunnel een hoogteverschil wordt overbrugd, kwamen we een heel eind hoger uit, nl. op 1000 meter. We gingen met een zonnetje de tunnel in en kwamen er in de mist weer uit.
(zie tunnelfoto's hieronder)
Bovendien viel er wat natte sneeuw en was het opeens maar 2 graden. Jammer, want hier zit je tussen de bergen met sneeuw er op; daar hebben we dus niet veel van gezien. Hopelijk een volgend keer maar.

We hebben ook even koffie gedronken bij Marcel en Joanke Tito hier in Vang. Marcel is beheerder van de Facebook groep 'Passie voor Noorwegen", waar wij ook lid van zijn. Toen hij las, dat wij in Vang op de camping stonden, werden we uitgenodigd voor een kopje koffie. Dat hebben we dus maar even gedaan. Heel gezellig.


Ons plekje op Bøflaten camping in Vang


Bøflaten camping, met Vang op achtergrond; wij staan onderaan in het midden op de foto aan de waterkant.

 

 
Tijdens rondrit even Stavkerkje bij Høre bekeken.

         

Nog even een overzichtsfoto van Vang

En nog een paar foto's uit de omgeving

 


De Filefjell tunnel in de weg naar Laerdal

Vanmorgen voor we vertrokken nog even een toegift: een beetje poeder op de bergen:

Deel 3