NOORWEGEN - reis 2009        deel 6        gastenboek

Reisverslagen deel 1  deel 2, deel 3, deel 4, deel 5


13 juli
- Vandaag onze laatste dag in Mårbacken. Morgen beginnen we weer aan de terugreis van plm 1300 km. We gaan weer over de beide bruggen, want dat is ons goed bevallen. Wel iets meer km maar geen 'stress' van boten halen en wachttijden, etc. Bovendien rijdt het lekker door. Voor de kosten maakt het weinig uit (zie ook onze vergelijking van reiskosten)

NB. Bij thuiskomst hebben we, na een tip van een andere kampeerder, een Bropass aangeschaft. Hiermee krijg je korting op de brugpassages en kun je gewoon doorrijden. Omdat we deze nog binnen een bepaalde termijn na de vakantie bestelden, kregen we ook nog de korting van de laatste passages. Prima service.


Ons plekje in Mårbacken

14 juli - Vandaag zijn we om plm. 17:00 vertrokken van de camping in Mårbacken. De eerst etappe was naar de parkeerplaats bij het Shell tankstation in Ljungskile aan de E6, ongeveer 9 km ten zuiden van Uddevalla. Hier stonden we ook op de heenreis. We kwamen hier rond 21:00 aan en de parkeerplaats was al redelijk bezet met campers en caravans. We hebben hier prima geslapen en zijn 's morgens om plm. 09:00 uur weer vertrokken via de E6 richting Malmö.


Op de parkeerplaats te Ljungskile

15 juli - Vandaag hebben we de grootste afstand van deze reis gereden, nl. 915 km. We kwamen door Göteborg toen het heel rustig was; een heel verschil met de heenreis. We zijn gestopt op bij het eerste benzinestation nà Helsingborg om even te tanken en wat te eten. Daarna via de Öresundsbrug (€ 75.-) en weg E20 over Sjaelland. Ook hier overal geen problemen met het verkeer. Midden op de dag heb je hier geen last van de drukte. Aan het einde van de Grote Beltbrug (€ 44.-) hebben we nog even gepauzeerd en wat gedronken. Het was prachtig weer en we konden hier even aan het water zitten met uitzicht over de Grote Belt en de brug. Een mooi plekje.


Even pauze aan het einde van de Grote Beltbrug. Je kunt hier mooi aan het water zitten.

We zijn doorgereden tot het tankstation in Ustrup in Denemarken. Het was inmiddels rond 18:00 uur en we hebben hier getankt en 'warm' gegeten en daarna nog een uurtje even lekker op de bank gelegen. Daarna hadden we toch wel weer zin om nog wat verder te gaan. Ook bij Hamburg was het stil. Nà Hamburg kregen we te maken met een wegomlegging richting Bremen en op de A1 waren ze nog steeds bezig met grootschalige herstel werkzaamheden. Dit gaat nog tot 2011 duren, dus de komende jaren weten we wat ons te wachten staat. Ook hier toch weinig doorstromingsproblemen omdat het al in de avond was. We zijn uiteindelijk gestopt bij tankstation Ostetal en hebben daar de nacht doorgebracht. De parkeerplaats was behoorlijk vol, maar we konden toch nog een plekje vinden tussen alle vrachtauto's en campers en een enkele caravan. We hebben hier heerlijk uitgeslapen omdat we morgen nog maar 250 km hoeven te rijden.

  
Op de parkeerplaats bij Ostetal.
De foto is 'morgens genomen, dus iedereen was al zo ongeveer vertrokken
 

16 juli - Vandaag, na een prima nachtrust, de laatste etappe gereden vanaf de parkeerplaats bij het tankstation Ostetal aan de A1 in Duitsland. Het was vanaf hier nog maar plm. 250 km naar huis, dus dat was goed te doen. Onderweg hebben we gegeten bij het tankstation bij de grens met Duitsland-Nederland (Poort van Groningen). We waren rond 14:00 uur weer thuis.


Weer thuis; het uitpakken is alweer begonnen

Totaal gereden deze vakantie 5529 km.

Bezochte campings:

Zweden: zie ook mijn site met eerder bezochte campings in Zweden
Nya Skogsgarden, Marbacken

Noorwegen:zie ook mijn site met eerder bezochte campings in Noorwegen
Strandminde, Leira
Laerdal Ferie og Fritidspark, Laerdal
Undredal camping, Underdal
Voss camping, Voss
Lothe camping, Utne
Groven camping, Amot

Info Scandinavië

Dat was het dan weer.

Wil je, naar aanleiding van dit en vorige reisverslagen,  informatie over Scandinavië
of wil je van een plaatje de originele foto (voor zover mogelijk)?
Mail dan maar even.
Je reacties en opmerkingen kun je ook kwijt in ons gastenboek

naar boven