NOORWEGEN - reis 2009        deel 5        gastenboek

Reisverslagen deel 1deel 2, deel 3, deel 4deel 6


7 juli
- Vanmorgen werden we wakker met regen. We hebben dus eigenlijk niks van de camping en de omgeving gezien, maar we hebben hier alleen maar overnacht. De camping was wat sobertjes qua inrichting. Waar je ook stond, je moest voor water, etc, altijd naar het ene centrale toiletgebouw en dat was best een flink eind lopen. Nergens op het terrein waren kranen.

Maar goed, we zijn vanmorgen rond 09:45 hier weer weggereden met de bedoeling nog een nacht op een camping in Noorwegen te blijven voordat we terug gaan naar Zweden. De camping die we gepland hadden, bereikten we al om plm 13:00 en dat vonden we toch iets te vroeg om al te stoppen. We hebben eerst maar even een broodje gegeten op een parkeerplaats in Kongsberg. Daarna zouden we verder kijken naar een camping in de loop van de middag.

IM000441_ir_0.jpg (12644 bytes)
Op parkeerplaats in Kongsberg

We zijn op een gegeven moment naar een camping gereden bij Sløvika, maar daarvan waren we snel genezen. Tot aan de rand compleet volgebouwd met vaste plaatsen van Noren met tuintjes er omheen. Een compleet dorp. Ergens weggestopt aan de achterkant was dan nog een klein schuin veldje waar wat toercaravans konden staan. We hebben maar voor de eer bedankt en zijn verder gereden. We kwamen zodoende steeds meer in de richting van Kongsvinger en hebben toen uitgerekend dat het nog geen 100 kilometer meer was naar 'onze' camping in Zweden. We dachten daar om plm. 18:00 te kunnen aankomen en besloten toen maar om door te rijden. Uiteindelijk viel het nog mee en waren rond 17:45 op camping Skogsgarden in Mårbacken, waar een plaats voor ons was vrij gehouden. We hadden nl. al eerder gebeld dat we op 8 juli zouden aankomen, maar dat werd dus een dag eerder.

8 juli -  Vandaag even gekeken hoe het gesteld is met de wilde frambozen; nou, die kunnen we dit jaar wel vergeten. Die zijn nog niet rijp vóórdat wij hier weggaan. De Bosbessen zien er wel goed uit en die gaan we dus nog wat plukken. Samen met de wilde frambozen van vorig jaar die nog in de diepvries zitten, gaan we daar weer een heerlijke wijn van maken.

9 juli -  Vanmorgen even wat boodschappen en souvenirs gekocht in Torsby. Het zou de rest van de dag wat regenachtig zijn, dus verdere plannen hebben we niet gemaakt. Wel jammer, want vanmiddag is er een openlucht country- en western festival in Torsby met live muziek en allemaal jaren 60 auto's. Gelukkig is dat er morgen en zaterdag ook nog, dus hebben we nog een kans.

Inderdaad is het vanaf plm. 12:00 uur regenachtig. We lezen wat en werken wat aan dit verslag. Hopelijk is het morgen weer beter. Langer dan 1 dag regen hebben we hier nog nooit meegemaakt, dus . . .

10 juli - Vandaag een regendag, dus lezen en luieren

11 juli - Vandaag regelmatig wat regen, dus opnieuw . . . . . .

12 juli - Vandaag af en toe een bui, dus er was wat ruimte om ook nog eens een stukje te varen. Vanaf morgen zal het weer beter worden. Dit weer begint een beetje te vervelen, dus verandering is zeer welkom. We zijn dit niet gewend in Zweden  . . . . .

IM000442_ir_0.jpg (14816 bytes)   IM000443_ir_0.jpg (10801 bytes)
Camping Skogsgarden vanaf het water gezien.

  Verder >>>>