Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Z W E D E N - reis zomer 2011        deel 6        gastenboek

 deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 deel 5  deel 7  deel 8  deel 9
 

27-06-2011
Omdat we hier vandaag een schitterende dag hadden, hebben we het verblijf met een dag verlengd. We hebben een mooie rondrit gemaakt. Eerst naar Trofors, vandaar een stukje richting Zweden op weg 73 tot Kløvimoen, vervolgens weg 273 door het Fiplingdalen met onderweg wat uitstapjes. Tot slot via de E6 weer terug naar de camping in Svenningsdal.


Mooie stroomversnelling op het punt waar weg 273 afbuigt van weg 73, genomen vanaf de brug over de rivier Velsna


Boven en onder: Weg 273 loopt helemaal langs de bergen van het Nationaal Park Børgefjellet
In dit park is ook een simpele kampeerplaats, waar je voor nok 40 per dag mag staan aan een prachtige rivier. Er zijn echter geen voorzieningen.

Trollen

Langs weg 273: Trollen, ze leven hier echt  . . .  . . . .  geloof ik.

Antons Plass
Boven en onder: We ontdekten een schitterend plekje; hier mag je gratis kamperen; kompleet met schuilhut, toilet en picknicktafels!
Er is wel plek voor 2 of 3 caravans of campers. Volgens het bord is deze plaats vernoemd naar Anton Pedersen, die als melkventer bij de boeren langs ging om de melk op te halen en uit te venten aan de bewoners van dit gebied. Omdat er toen nog geen weg was zoals nu, ging dat allemaal per boot.
Later heeft hij zelf een weg aangelegd die aansloot op de weg naar Bustadmoen. Een actieve melkboer dus.
Dit 'strandje' was de enige vlakke plek langs het meer en werd daarom door hem gebruikt als laad- en losplaats.

28-06-2011
Omdat de weersberichten voor Zweden een stuk beter zijn dan voor Noorwegen hebben we besloten de oversteek naar Zweden vandaag te maken; dat was een goede keus, want we kregen al snel zomerse temperaturen en gedurende de dag werd het steeds zonniger.
We zijn via Trofors en weg 73 naar Zweden gereden. Wat is dat een prachtige route!
 
Mooie bergen overal                                                                        Mooi typisch Noors plekje
Zweedse Kornoelje
De grens Noorwegen-Zweden                                                        Zweedse Kornoelje - altijd een mooi plantje

We hadden gepland een camping in Tärnaby in Zweden, maar die was niet te vinden. Wel waren er nog 2 andere campings, maar die stonden ons niet aan. Dus maar even verder rijden .. . . .dachten we. Toen kwam er dus een hele tijd geen enkele camping meer. Eindelijk weer een bordje camping, maar toern waren we al bij Storuman. Een veel te grote en drukke camping voor ons. Even ten n van Storuman zou er volgens de borden nog een kleinere camping zijn. Wij daarheen. alle borden stonden er nog, maar . . de camping bestond niet meer. Dat komt hier, helaas, wel vaker voor.
Om een lang verhaal kort te maken: we zijn uiteindelijk beland op een mooie parkeerplaats, die behoort bij een Lapse winkel (Nybygarland); deze plek ligt ongeveer 12 km. ten Z van Storuman aan de E45. Hier konden we voor SEK 50 een nacht staan. Een super mooi plekje. Bovendien hebben ze hier prachtige souvenirs en eigengemaakte sieraden van zilver. De moeite waard.

Ons mooie plekje bij Nybygarland

Dit bord aan weg 45 kun je niet missen                                                                 Hier bevindt zich de winkel met een klien restaurantje

29-06-2011
Vandaag net weer zo'n dag als gisteren. We hadden enkele campings op een lijstje gezet, want we wilden vandaag niet te ver reizen. De ene was te groot, de andere niet mooi bij het water, etc. ;we zijn blijkbaar te kritisch. Gevolg is dat we toch weer te ver moesten rijden vandaag. Uiteindelijk terecht gekomen op camping Österåsen, ongeveer 35 km vóór Östersund, ook weer langs de E45. Nu maar weer even tot rust komen.

Op camping Österåsen; het bleek dat we hier jaren terug al eerder waren geweest.
Lekker luieren in de schaduw vanwege de warmte (!)- het kan verkeren.

Camping Österåsen
30-06-2011
Niet veel bijzonders gedaan. Mooie zomerse dag
Visdiefjes
Visdiefjes

Mooi plekje bij het meer Gaxsjön                                                                   Na een mooie dag even een regenbuitje
01-07-2011
Nog even een rustige dag voordat we morgen de reis weer gaan vervolgen.


Lit's Kyrka
Kerkje te Lit


Nog een laatste blik op de camping Österåsen

We zijn hierna terecht gekomen op een kleine camping bij een boothaven in Hoverberg, even ten noorden van Svenstavik, onderaan het meer Storsjön.

Deel 7