Reisverslagen Piet & Matty de Vos
 Z W E D E N - reis februari 2011        deel 3        gastenboek

 deel 1, deel 2,

24-02-2011 temp -13 gr, afgelopen nacht -26 gr
Vandaag nog even een wandeling gemaakt in de buurt. Doordat de zon niet scheen voelde het erg koud aan. Nog even een boodschapje gedaan in Torsby en daarna, via een mooie omweg, weer lekker bij de kachel. Vogeltjes kijken die in de tuin eten kwamen halen. Koolmees, pimpelmees en matkopmees. De mezen zijn hier allemaal wat forser dan bij ons in Nederland.

Ingrid heeft ons vandaag getrakteerd op een heerlijke maaltijd met Eland vlees. Zulk lekker vlees hebben we nog nooit gegeten. Wow. Puur natuur.

25-02-2011 temp ± 0 gr, afgelopen nacht -4 gr
Het weer is aan het veranderen. Het is nu een stuk minder koud, maar helaas is de zon ook weg. Een beetje grauw dus, maar niet meer zo koud.

Nog enkele foto's in Mårbacken:

26-02-2011 temp dag en nacht rond 0 gr; afgelopen nacht licht geijzeld.
Vandaag verlaten we Mårbacken weer. We hebben een mooie week hier gehad en volop kunnen genieten van echt Zweeds winterweer. We gaan nu nog enkele dagen naar Kristianstad in een hotel. Dan willen we ook even kijken in Huaröd, waar JanWillen en Ingrid een huis hebben gekocht. Ook willen we nog even wat plaatsjes in die buurt bekijken waar we jaren geleden met de kinderen op vakantie waren.. . . . . .
We zijn inmiddels aangekomen in het Bishops Inn Hotel in Kristanstad. Mooie kamer. Vanmiddag nog even in Huaröd langs geweest bij het nieuwe huis van JanWillem & Ingrid. Wat een ruimte en wat een leuke plaats. Er is nog veel werk te verrichten, maar het wordt vast erg mooi.

27-02-2011  temp dag en nacht rond 0 gr; veel wind, dus koud
Vandaag hebben we wat rondgereden in de buurt om oude plekjes weer eens op te zoeken, o.a. het plaatsje Landön, waar we enkele keren op de camping hadden gestaan. Uiteraard was de camping nu helemaal leeg, maar er was nog helemaal niets veranderd sinds 12 jaar. Dus we nemen aan dat er nog dezelfde eigenaar is. Wellicht dat we deze zomer hier nog even een kijkje nemen
.
(PS. Bij ons volgende bezoek in 2013 bleek, dat er sinds 2009 een andere eigenaaar op zit.)

  

Daarna hebben we ons hotel maar weer opgezocht, want het was koud en guur weer. We hebben besloten om morgen, 28 februari, naar huis te gaan, omdat we voor morgen eigenlijk geen doel meer hebben hier. Het koude weer lokt niet echt naar buiten.
Hotel Bishops Inn te Kristianstad  Kerk naast het hotel
Hotel Bishops Inn te Kristianstad                                                 Kerk naast het hotel

Morgen, 28 februari, vertrekken we weer naar Nederland. We kijken terug op een prachtige week in het winterlanschap van Värmland, Zweden.

Totaal gereden 3775 km.
=======================