Terug Honduras 2008 - 1   gastenboek

reisverslagen   deel 2  deel 3  deel 4  deel 5   deel 6   deel 7


Route heen.bmp (700406 bytes)
Vliegroute 23 en 24 februari van Amsterdam naar Tegucigalpa

 


23 febr 2008

Op 23 februari 2008 opgestaan om 03:00 uur, omdat de Schipholtaxi ons komt ophalen om 03:45. De koffers staan al gereed in de hal.

Precies op tijd komt de taxi ons ophalen en we beginnen aan een lange reis. Om 07:00 uur komen we aan op Schiphol zodat we mooi op tijd zijn voor het inchecken van de bagage. Het viel ons deze keer erg mee.  Misschien ook wel omdat we nog van de vorige keer wisten hoe de gang van zaken was. Nadat de koffers waren ingechecked en wij voorzien waren van boardingpasses, zijn we eerst eens wat gaan eten.

Om plm. 09:30 begon de boarding en kon de reis eigenlijk echt beginnen. Om 10:10 vertrokken we vanaf Schiphol met een Boeing 767 van Delta Airlines voor een vliegreis van plm. 10 uur naar Atlanta in Amerika. Niet echt geweldig, want om 10 uur op een stoeltje te moeten zitten met een groot deel van de tijd uitzicht op een wit wolkendek, begint toch al vrij snel te vervelen.

Aan de zuidpunt van Groenland hadden we een mooi uitzicht op ijsbergen voor en tegen de kust. Het was ontzettend helder. Vanaf een hoogte van 11 kilometer was alles heel goed te onderscheiden. Eerder waren we al uitgestrekte velden drijfijs gepasseerd.

Eenmaal boven het vasteland van Canada viel er af en toe buiten iets meer te zien en te filmen. Noord Canada was nog grotendeels bedekt met sneeuw.

Daardoor kon je wel goed de wegen en steden onderscheiden. Verder had ik mijn GPS (Garmin Legend HCX) bij mij met wereldkaart en kon zo onze positie steeds vrij nauwkeurig volgen. Dat was op zich al een leuke bezigheid.
De laatste uurtjes van zo'n reis beginnen toch wel erg lang te worden. Om 14:00 plaatselijke tijd (Nederland 20:00) landden we op Hartsfield-Jackson Airport in Atlanta.

Opgelucht na zo'n lange zit liepen we naar de paspoortcontrole. Daar kwamen we in lange rijen wachtenden terecht voor de uitgebreide controles door de Amerikaanse douane. Reizen naar Amerika is hierdoor niet plezieriger geworden. Bovendien was het personeel ronduit onbeschoft en ongemanierd. Met handgebaren werd aangegeven dat de volgende aan de beurt was; je moest vingerafdrukken maken op een schermpje en ook een foto via een webcam. Alle handelingen die je moest verrichten werden uitsluitend met handgebaren aangegeven. Alsof je in een kamp zat en als een nummer werd behandeld. Onze indruk van Amerikanen is hierdoor behoorlijk naar beneden bijgesteld. Het is echt niet zo dat wij toevallig zo iemand troffen, want we hadden tijd genoeg (ruim een uur) om te zien hoe het bij de andere rijen toeging. Ronduit walgelijk.

Eindelijk waren we door deze controle en moesten we zelf onze bagage ophalen en een zaal verder weer inleveren voor de volgende vlucht naar Miami. We hadden nog tot plm. 19:00 de tijd voordat ons volgende vliegtuig vertrok. Intussen wat gegeten en rondgehangen op het vliegveld zoals gebruikelijk.

Ons vliegtuig naar Miami (Boeing 757) vertrok bijna drie kwartier te laat. Daardoor kwamen we ook wat te laat aan. Vrij saaie vlucht in het donker; het duurde ongeveer één uur en drie kwartier .

De aankomst boven Miami was echter een plaatje om te zien. Een heel grote stad met miljoenen lichtjes. Alles duidelijk te onderscheiden door het heldere weer. Prachtig gezicht op de wolkenkrabbers van down-town. Ronduit schitterend. Van verbazing ben ik vergeten een foto te maken. :-((
In Miami moesten we wel een half uur wachten tot de bagage er aan kwam. Toen we buiten kwamen viel de vochtige warmte als een -onprettige - deken over ons heen.
Intussen hadden we de familie van onze schoondochter ontmoet die ons kwam ophalen. We kregen die nacht hun huisje tot onze beschikking en zelf sliepen ze bij familie die er naast woonde. We waren na deze reis wel toe aan wat nachtrust. We hebben dan ook prima geslapen. Deze mensen zijn ontzettend gastvrij.

24 febr 2008

De volgende morgen - het was toen in Nederland al middag - hebben we, na een heerlijk ontbijt,  nog wat rondgelopen in de buurt. We hebben ook nog een rondrit door Miami gemaakt en o.a. downtown kunnen bekijken en filmen. Allemaal wolkenkrabbers en ook heel veel in aanbouw. Mooi om een keer te hebben gezien.

         


Volgende pagina