Frankrijk 2017 - 1               

Gastenboek    Onze andere reizen   

 

Reisverslagen  deel 2 deel 3 


Deze keer een beknopt reisverslag, omdat het in grote lijnen toch weer overeenkomt met de vorige twee reizen. Wij gaan toch meestal even voor de zon, de lente en de wijn. En dat alles in 3 weken.


Pauzeplaats langs de Peage (Route Soleil)


Het zwembad was nog niet open en moest nog schoongemaakt worden



Ons plaatsje op Camping La Garenne in St. Laurent du Pape.


La Garenne is een terrassencamping in een schitterende omgeving.

01-04-2017 / 04-04-2017

Vandaag zijn we vertrokken naar onze eerste stopplaats. Dat moet een andere camping zijn dan vorig jaar; toen is nl. de camping Sud in Attert gesloten. We hebben nu een camping uitgezocht, nl. Beau Rivage in Wisembach, vlakbij Martelange.

Nou, dat bleek geen goede keus. In één woord: een verlopen toestand. Vóór de poort zijn wij al weer omgedraaid; we hadden het al gezien.

Dus dan toch maar naar Camping Officiël in Arlon.

Tot onze vreugde was er na onze vorige bezoeken wel het één en ander veranderd aan deze camping. Niet alleen de meer vriendelijke ontvangst, maar ook het terrein zag er beter, verzorgder uit. En we hadden een mooie vlakke plek.

De volgende morgen op tijd opgestaan om af te zakken naar Frankrijk. Het was zeer mistig, maar het leek er op, dat de mist aan het optrekken was; dus zijn we toch maar vroeg vertrokken. We wilden tenslotte een lange rit maken vandaag.
Zodra we plm. 100 km. in Frankrijk waren brak de zon geheel door en kregen we de rest van e dag (en de rest van de vakantie) een strak blauwe lucht.

Met de nodige stops onderweg zijn we doorgereden naar Camping La Garenne in ST. Laurent du Pape. Dit ligt iets ten zuiden van Valence aan de westkant van de Peage aan weg D120 Hier zijn we al vaker geweest.

De camping wordt gerund door een Nederlands echtpaar en een grote hond (Pomme, de Leonberger).

We hebben hier enkele dagen gestaan; lekker even ontspannen en uitrusten.



 

Strandingang bij camping Les Sablons

 

De maan en Jupiter             Palmen bij de ingang   

05-04-2017

Na een welverdiende rust, zijn we vandaag verder getrokken naar de Middellandse Zee bij Portiragnes-Plage, ten zuiden van Bézeirs.
We wilden deze keer eens binnendoor in plaats van over de Peage.
Nou binnendoor was het inderdaad, maar dan met de nodige problemen. Sommige wegen waren echt iets te veel binnendoor. Het ging wel, maar schoot niet op; vervolgens nog een omleiding bij St. Ambroix. De omleiding stond heel summier aangegeven, waardoor we eerst een verkeerde route namen. Navraag bij een garage leverde uiteindelijk toch de juiste omleiding op. Het was wel een kronkelige route met diverse haarspeldbochten over een smal weggetje, de D130, maar uiteindelijk kwamen we weer op de weg naar Alès.
In Alès namen we ook nog eens de verkeerde afslag, waardoor we recht op het centrum afreden. Toen toch maar weer omgedraaid. We moesten dus blijkbaar de borden Montpellier volgen, hoewel we daar niet heen wilden.

Toen we na Cignac weer op een betere weg terecht kwamen waren we opgelucht. Het is niet meer te zeggen hoeveel rotondes en drempels we zijn gepasseerd. En slechte stukken wegdek door diverse plaatsjes.
We kwamen rond 17:00 uur aan op camping Les Sablons en hebben daar weer een plaatsje (D10) uitgezocht op korte afstand van het strand. Het weer was nog steeds erg mooi; we zijn na het avondeten nog even via de boulevard naar het strand gelopen.

Dit is een heel grote camping met veel voorzieningen, die 's zomers stampvol zit. Daar heb je in April gelukkig nog geen last van. Wel de voordelen, maar zonder die drukte.

We blijven hier plm. een week.


  

Uitzicht op Cap Agde

Strandingang van camping Les Sablons


Verlichte laan op de camping; heel sfeervol

 


Bloeiende palmboom 


Ons mooie plekje vlakbij het strand

 

 
De strandoorgang, vlak naast onze caravan




volgende