Frankrijk 2016 - 1               

Gastenboek    Onze andere reizen   

 

Reisverslagen  deel 2 


Op Camping te Arlon in de sneeuw
Op de doorgangscamping 'Sud' te Attert



 

Kerkje te Attert

02-04-2016

Vandaag vertrokken uit Assen. We rijden dan in België over de E25 en slaan bij Bastonge af naar de N4 richting Arlon.
Elk voorjaar gingen we dan eerst naar camping Officiel bij Arlon, maar die camping bevalt ons niet meer. Te onpersoonlijk, bijna geen vlakke plaatsen (alles loopt scheef) vrij, lastig met op en af rijden aan de drukke weg.

Kortom, we hebben naar een alternatief gezocht; die hebben we gevonden op camping Sud in Attert, ongeveer 10 kilometer vóór Arlon aan de N4, stukje van de autoweg af in het dorp. Mooie vlakke camping, persoonlijker en via de in- en uitvoegstroken bij het viaduct is de autoweg makkelijk bereikbaar. Het is hier ook stiller op de camping.

Helaas lazen we later, dat deze camping is gesloten. Volgende keer maar weer een andere zoeken.

Even vóórdat je bij Attert bent kom je eerst door het dorp Martelange; daar kun je tanken voor de Luxemburgse benzineprijs. Doen.

 

 

 



 

Onze plek op Lagarenne                               La Garenne gezien vanaf de weg

De natuur is hier al een stuk verder dan in Nederland; heerlijk voorjaar.

Omgeving van de camping

03-04-2016

De volgende dag hebben wij onze reis vervolgd. We hadden gepland om door te rijden naar een camping in Baune; echter we waren via de Peage al ongeveer om 13:00 bij Baune en het regende de hele tijd. Toen besloten we maar om door te rijden. We hadden geen zin om nog een hele middag in de regen op een camping te zitten. Die tijd konden we dan beter gebruiken om nog een stuk door te rijden Het was zeer rustig op de weg.
We zijn uit-eindelijk doorgereden tot voorBij Valence - dus we hadden Lyon ook al gehad; ook daar zeer rustig - ; Na Valence zijn we de Rhone overgestoken naar camping La Garenne in Saint Laurent du Pape. Een camping waar we al vaker zijn geweest. Mooie terrassencamping, Nederlandse eigenaars, leuk dorpje met 2 bakkers. Fijne plek om even te relaxen.

Alles met elkaar een rit van ongeveer 700 km. Nu eerst even lekker relaxen.



  

Strandingang van camping Les Sablons


 

 

 

Strandbloem bij Portiragnes-Plage

07-04-2016

Na een heerlijk verblijf van enkele dagen op en in de omgeving van camping La Garenne, zijn we verder gereisd naar de Middellandse Zee bij Portiragnes-Plage, ten zuiden van Bézeirs

Aan het strand van de Middellandse Zee met uitzicht op de Pyreneën




 

 

 

Hier maar geen foto van geplaatst. Snel vergeten!

 

 

14-04-2016

Vanmorgen vertrokken van camping Camping Les Sablons naar Camping Castel Rose in Anduze

Camping Castel Rose hadden we in het verleden ook al enkele keren bezocht. Onze ervaringen waren goed; vriendelijke mensen, camping mooi gelegen aan de rivier Le Gardon, iets rommelige camping, maar oké.

Groot was dan ook onze verbazing na 3 jaar. We kwamen er rond de middag aan. Hek gesloten; wij lopend de camping op en daar zaten de eigenaren op het terras van een splinternieuw Restaurant, Zwembad, etc.
Ze kwamen niet eens even uit de stoel en waren in eerste instantie ook niet bereid om het hek open te doen, want het was pauze !!!
Van de ons bekende hartelijkheid was niets, maar dan ook helemaal niets over. Het zwembad, restaurant en de toiletgroep waren totaal gemoderniseerd. Om door een ringetje te halen. De rest van de camping was nog net zo rommelig als 3 jaar geleden. Het moest blijkbaar allemaal in het gemoderniseerde gedeelte plaatsvinden. Met eigenaars die helaas uitgegroeid waren tot een stel snobs. Heel jammer. We hadden hier even willen blijven, maar zijn de volgende dag weer vertrokken om hier nooit weer te komen. Jammer dat mensen zo kunnen veranderen.

 

15-04-2016

Vanmorgen vertrokken van camping Camping Castel Rose in Anduze

 naar

 Camping Arleblanc in Rosieres aan de D104

. . .

volgende