Terug Rondreis van Piet & Matty de Vos, Assen, Nederland

2008


Gastenboek
Onze andere reizen


Reisverslagen  deel 2  deel 3  deel 4  deel 5



 


19 april 2008

Op 19 april 2008 opgestaan om 05:30 uur. We wilden vandaag in één keer naar een camping iets ten zuiden van Duinkerken. Bovendien wilden we daar niet aan het einde van de dag pas aankomen.

Zoals we op de weerberichten in Nederland al hadden kunnen zien, reden we het slechte weer tegemoet. Toch begon het pas te regenen op de laatste 20 kilometer. De rest van de middag heeft het ook af en toe geregend, zodat we mooi onze rust genomen hebben bij een boekje en een drankje.

Totaal gereden 340 km.

20 april 2008

Na een goede nachtrust werden we wakker op een mistige ochtend. Echter al spoedig begon de zon er door te breken en loste de mist snel op. we hadden een mooie dag met temperaturen van rond de 18-19 graden.

's Morgens hebben we Grand en Petite Fort Philippe bekeken en een wandeling op de pier gemaakt.

Heerlijk. We hebben deze middag een rondrit gemaakt en de 2 kapen in dit gebied bezocht. Beide kapen waren oficieel voor het publiek gesloten omdat ze met werkzaamheden bezig waren.

Kaap Gris Nez bestond uit een klif van klei met daarin hele grote zwerfkeien/ Heel apart. Deze staken aan de kust op een horizontale lijn uit de klei, alsof ze daar in vroeger eeuwen keurig waren neergelegd. Daarboven was weer een laag klei van ongeveer 5 meter.

  
De volgende was de Kaap Blanc Nez. Uit de naam kun je al afleiden dat deze kaap wit moet zijn en dat klopt ook. Dit is een reeks krijtrotsen. Prachtig om te zien in het volle zonlicht

We hebben besloten om morgen nog weer een stukje verder te trekken. Het landschap ten N. van Calais is ongeveer te vergelijken met dat van Zeeuws-Vlaanderen en daar ben je snel op uitgekeken. We zoeken het toch maar wat zuidelijker

21 april 2008

Vandaag zijn we doorgereden tot in Normandië. We wisten nog niet precies hoever we deze vakantie wilden gaan. Omdat we 2 jaar geleden goede ervaringen hadden met een kleine boerencamping in Pierrepont (Ferme de Pierrepont) zijn we ook nu daar weer beland.
Pierrepont ligt plm. 15 km vanaf Bayreux aan weg D22 naar Caen.

Totaal gereden 380 km.

 

Volgende pagina